VIDEO Cîţu: Perioada de scutire a plăţii impozitului pentru HORECA, prelungită cu încă 90 de zile

VIDEO Cîţu: Perioada de scutire a plăţii impozitului pentru HORECA, prelungită cu încă 90 de zile

Guvernul a decis să prelungească cu încă 90 de zile perioada de scutire de la plata impozitului pentru domeniul HORECA, a anunţat, joi, premierul Florin Cîţu.

"Se prelungeşte pentru HORECA perioada de scutire cu încă 90 de zile a plăţii impozitului specific. Ultima oară aceasta a fost prelungită în decembrie. Prelungim pentru încă 90 de zile această facilitate ", a precizat Cîţu la Palatul Victoria.



Premierul a anunţat că s-a decis şi prelungirea unor termene cu facilităţi fiscale pentru contribuabili.

"Restructurarea datoriilor fiscale - poate fi cerută până la 31.01.2022. Măsura aceasta a fost iniţiată în 2019 şi s-a introdus obligaţia debitorului să depună cerere pentru restructurarea în maxim şase luni de la data notificării pentru a fi evitată deschiderea executării silite. Prelungirea posibilităţii contribuabililor de a beneficia de rambursare TVA cu un control ulterior până la 31.01.2022. Aceasta este o măsură pe care am introdus-o prima dată anul trecut, în perioada de stare de urgenţă, o măsură care a funcţionat foarte bine şi o prelungim până la începutul anului viitor. O măsură care (...) va ajuta companiile în a primi cash-flow mai repede şi să poată să aibă acces la banii pe care îi primeau din TVA (...). Prelungirea posibilităţii contribuabililor de a beneficia de ştergerea accesoriilor amnistiei fiscale cu condiţia plăţii debitului principal până în 31.01.2022 şi prelungirea posibilităţilor contribuabililor de a beneficia de eşalonarea simplificată la plată până în 30.09.2021. Acestea sunt (...) măsuri fiscale pe care le-am luat astăzi", a declarat Cîţu. AGERPRES

Sursa foto: gov.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina