VIDEO Cîţu: Trebuie investigat dacă nu cumva PNDL 3 a fost reţinut intenţionat la avizare la Ministerul Justiţiei

VIDEO Cîţu: Trebuie investigat dacă nu cumva PNDL 3 a fost reţinut intenţionat la avizare la Ministerul Justiţiei

Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că Programul 'Anghel Saligny' (PNDL3) a fost avizat de direcţia de specialitate din Ministerul Justiţiei încă din 17 august, însă adresa nu a fost semnată de ministru, menţionând că ar vrea să fie investigat dacă acest lucru este un abuz în funcţie şi dacă proiectul a fost "reţinut intenţionat".

Cîţu a afirmat, după şedinţa de guvern, că a văzut discuţii în spaţiul public şi a cerut situaţia de la Ministerul Justiţiei în ceea ce priveşte avizarea Programului 'Anghel Saligny'.

"Vreau să aduc un singur detaliu care nu a apărut în spaţiul public. În 17 august, direcţia de specialitate a pregătit o adresă, adică a avizat proiectul care ajunsese la Ministerul Justiţiei, o adresă care a rămas la Cabinetul ministrului, nu a fost niciodată semnată. Eu aş vrea ca cei care se ocupă să vadă dacă acesta este un abuz în funcţie, să investigheze această situaţie, să vadă dacă nu cumva acest proiect a fost reţinut sau a fost pus să fie reţinut intenţionat", a explicat Cîţu.



El a adăugat că a solicitat ministrului interimar Lucian Bode să verifice cum ajung în spaţiul public documente oficiale.

"Am cerut şi domnului ministru să verifice cum ajung în spaţiu public documente oficiale. Este inadmisibil să iasă aşa documente oficiale din ministere şi nimeni să nu fie responsabil pentru asta", a spus premierul.

Guvernul a adoptat, vineri, ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", a anunţat premierul Florin Cîţu. De la şedinţă au lipsit miniştrii USR PLUS, însă a fost cvorum pentru adoptarea acestui proiect, a spus prim-ministrul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...