VIDEO Ciucă, după vizita în Ucraina: Este inadmisibil ca, indiferent de context, să fie lovite obiective civile

VIDEO Ciucă, după vizita în Ucraina: Este inadmisibil ca, indiferent de context, să fie lovite obiective civile

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că membrii delegaţiei române care au mers în Ucraina au fost marcaţi de ceea ce au văzut la Irpin şi Borodianka, "două localităţi care au fost lovite fără să se ţină cont de nimic".

Ciucă a spus, într-o conferinţă de presă, că este inadmisibil ca, indiferent de context, să fie lovite obiective civile în care şi-au pierdut viaţa şi îşi pierd viaţa oameni nevinovaţi. Astfel, premierul a subliniat susţinerea României faţă de ancheta din teren pentru a fi descoperite crime de război.



"Guvernul român a alocat 100.000 de euro, contribuţie voluntară pentru Curtea Penală Internaţională, astfel încât să îşi desfăşoare activitatea în teren", a afirmat premierul. El a spus că această contribuţie poate fi suplimentată, iar România ar putea trimite inclusiv experţi în teren.

Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski şi membri ai Guvernului ucrainean. Alături de premier au mai fost şi preşedintele Camere Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”