Parlamentarul moldovean de opoziție Iurie Reniță a publicat pe contul său de Facebook o a doua filmare cu președintele Igor Dodon primind o pungă neagră de la oligarhul Vlad Plahotniuc. Clipul de marți surprinde exact același moment ca filmarea inițială, prezentată luni, dar filmat din alt unghi.

Reniță a declarat că în pungă se aflau bani și a anunțat că va depune o plângere penală împotriva președintelui Dodon.

Reniță, fost ambasador în România, a anunțat că ar fi primit înregistrările la parlament și a scris că e conștient că ele provin din ”arsenalul de materiale compromițătoare ale odiosului Plahotniuc… Dincolo de toate aceste suspiciuni și riscuri pe care mi le-am asumat conștient, a prevalat ferma mea convingere că trebuia neapărat de făcut publică această secvență video, în care apare în toată „splendoarea” și nimicnicia sa Igor Dodon și cei cu care a negociat, în modul cel mai criminal posibil, cum să vândă, din nou, Republica Moldova Federației Ruse”.

Între timp, coaliția de guvernare pro-rusă a înregistrat două noi pierderi, ajungând să aibă acum 52 de parlamentari. Dacă mai pierde doi parlamentari, coaliția pierde majoritatea parlamentară.