VIDEO Coldea, atac voalat la clănțăii din presa PSD! Mesaj pentru Dragnea: Eu am servit statul vertical!

VIDEO Coldea, atac voalat la clănțăii din presa PSD! Mesaj pentru Dragnea: Eu am servit statul vertical!

Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a făcut marți seară declarații, după audierea maraton de la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI. „Am reușit să atingem toate subiectele de pe agendă, majoritatea au fost deja vehiculate în spațiul public”, a precizat el.

Coldea a adăugat că a vorbit despre „o serie de chestiuni din spațiul public ale unor foști beneficiari, jurnaliști, o parte ne cultivau cu insistență, foști colaboratori din instituție: am explicat în detaliu care sunt procedurile și modul de relaționare cu toți aceștia cu care instituția a relaționat în limitele legii”.

Florian Coldea a anunțat că, deși audierea de azi a durat aproximativ opt ore, el va urma să mai fie audiat în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

„Am reușit să atingem toate subiectele de pe agendă, majoritatea au fost deja vehiculate în spațiul public”, a precizat el.

Coldea a adăugat că a vorbit despre „o serie de chestiuni din spațiul public ale unor foști beneficiari, jurnaliști, o parte ne cultivau cu insistență, foști colaboratori din instituție: am explicat în detaliu care sunt procedurile și modul de relaționare cu toți aceștia cu care instituția a relaționat în limitele legii”.

„Separat de combaterea corupției ne-am realizat misiunile serviciului, reușind să trecem neafectați de un fenomen terorist, să facem față probelor de contraspionaj din est în condițiile în care vedem că multe țări au fost serios afectate. Am contribuit semnificativ ca România să fie țară sigură și furnizor de securitate”, a mai spus el, precizând că „siguranța României nu e un dat”.

Coldea a mai spus că în mandatul său a făcut din SRI „o instutuție modernă”, la „standarde euroatlantice” și care „avea peste 50% încredere în populație”.

„S-a vorbit și de sintagmele cu care azi e redefinit statul, de unele voci. Am precizat că eu nu înțeleg sintagma. Mă pot referi doar la statul vertical, în care s-au făcut eforturi pentru consolidarea legii. Nu doar instituția noastră ci și altele, unele din ele din varii motive îl redefinesc azi”, a adăugat Florian Coldea.

„Deși înțeleg atracția pentru mister, povești cu spioni și conspirații și frustrarea unora, aceste demersuri care merg dincolo de politică risca să se transforme în vânătoare de vrajitoare, care afecteaza instituțiile fundamentale ale statului român, normele euroatlantice pe care unii pretind că le apără”, a subliniat el.

Preşedintele Comisiei, Claudiu Manda, a anunţat pe 5 martie că a convenit cu fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, să amâne audierea acestuia pentru data de 13 martie, de la ora 11:00.

Manda a precizat că a stabilit cu Florian Coldea să amâne audierea având în vedere că acesta este „puţin răcit”, iar marţi va fi mai mult timp la dispoziţie, deoarece audierea va putea începe de la ora 11:00 şi nu de la ora 14:00 cum era programată marţi.

Numai că, la câteva ore de la acest anunț, generalul Florian Coldea a infirmat categoric, într-o declarație pentru Ziare.com, că ar fi cerut amânarea audierii din comisia SRI pe motiv că ar fi răcit, așa cum a declarat Claudiu Manda. „Nu am nicio problemă să mă prezint oricând în fața comsiei SRI pentru a discuta orice subiect aflat în dezbatere”, a declarat generalul Coldea

Claudiu Manda a confirmat ulterior la Antena 3 că ceea ce a declarat Florian Coldea pentru Ziare.com este adevărat. „A precizat că nu are nicio problema să fugă de Comisie, că vine la Comisie”, a spus Manda. Apoi, el a dat însă vină pe presă, afirmând că ar fi interpretat greșit declarațiile sale. Mai mult, el a spus că a făcut clarificări pe această temă înainte că Florian Coldea să declare că nu a cerut amânarea audierii în Comisia SRI.

Fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, urma să fie audiat pe 6 martie la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI, cu patru zile înainte de congresul PSD care a avut loc sâmbătă, 10 martie.


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

2 LIVE Cătălin Cîrstoiu a ajuns la ședința coaliției

3 Ajutorul american pentru Ucraina vine prea târziu? / Rușii se apropie de încercuirea orașului Chasiv Iar

4 VIDEO Așa arată mârlănia care profită de slugărnicia și cumsecădenia oamenilor...

5 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024