VIDEO Coloană de blindate ucrainene, prinsă în capcană de ruși

VIDEO Coloană de blindate ucrainene, prinsă în capcană de ruși

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată cum o coloană blindată a armatei ucrainene a fost zdrobită după ce a fost surprinsă de artileria rusească.

Coloana de blindate ucrainene a fost surprinsa de artileria ruseascaFoto: Captura video

Înregistrarea video arată cum cel puțin 6 blindate ucrainene încearcă să avanseze în coloană la acoperirea oferită de liziera unei păduri însă sunt surprinse de tirul de artilerie al armatei ruse, mai multe vehicule de luptă fiind lovite pe rând de focul rușilor.

Deși nu este clar unde a fost filmată, mai mulți internauți au remarcat că înregistrarea video amintește de imaginile video surprinse în primele săptămâni ale războiului când ucrainenii au lovit numeroase coloane de blindate, tancuri și camioane ale armatei ruse care avansau în formație compactă.

Unii au comentat de asemenea că înregistrarea ar fi una mai veche însă Oryx, unul dintre cei mai cunoscuți observatori ai războiului din Ucraina, a confirmat că imaginile video sunt unele noi.


Oryx notează de asemenea că în înregistrare poate fi văzută pentru prima dată distrugerea pe câmpul de luptă a unui transportor blindat de personal Sisu XA-185 primit de ucraineni din Finlanda.

ZOKA, o pagină de Twitter pro-rusească cu peste 100.000 de urmăritori care a distribuit inițial înregistrarea, afirmă că ea a fost filmată în regiunea Donețk și că atacul asupra coloanei ucrainene a fost efectuat de separatiștii din regiune însă acest lucru nu a fost confirmat independent de alți observatori ai conflictului din Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...