VIDEO Coloană rusească, prinsă în ambuscadă de ucraineni ca în jocurile video

VIDEO Coloană rusească, prinsă în ambuscadă de ucraineni ca în jocurile video

O nouă coloană de vehicule ale armatei ruse a fost prinsă într-o ambuscadă de forțele armate ale Ucrainei, imaginile video făcute cu drona surprinzând distrugerea spectaculoasă a unui transportor blindat rusesc, urmată de intervenția artileriei ucrainene, scrie HotNews.ro

Coloana ruseasca prinsa in ambuscadaFoto: Captura Twitter

Înregistrarea video a fost distribuită pe Twitter de Rob Lee un expert în forțele armate ruse și cercetător la Foreign Policy Research Institute, amplu citat de presa occidentală după izbucnirea războiului din Ucraina.

Acesta notează că un tanc ucrainean T-64BV a distrus un transportor de personal blindat BTR-82A înainte ca artileria ucraineană să atace coloana de vehicule.

Ambuscada ar fi avut loc în apropierea Nova Basan, un sat din regiunea Chernihiv (Cernigău), în care soldații ucraineni au fost întâmpinați ca eliberatori săptămâna trecută.

Coloanele blindate rusești, o țintă predilectă pentru armata ucraineană

Numeroase înregistrări video distribuite pe platformele social media de la declanșarea „operațiunii militare speciale” în Ucraina de către președintele rus Vladimir Putin pe 24 februarie au surprins coloane de tancuri și vehicule blindate rusești atacate și distruse de forțele armate ale Ucrainei.

Unele din aceste atacuri sunt efectuate de unitatea de elită Aerorozvidka a forțelor aeriene ucrainene care folosește drone ghidate prin Starlink, sistemul de internet prin satelit al SpaceX. Elon Musk anunțaseîncă de pe 27 februarie că Starlink a fost activat în Ucraina.

Aerorozidvka a atacat inclusiv uriașa coloană de forțe rusești care amenința Kievul în primele stadii ale războiului, înainte ca ministerul rus al Apărării să anunțe pe 29 martie că își reduce „drastic” activitățile militare din regiunea capitalei ucrainene și a Chernihivului.

Comandantul acestei unități de elită a relatat într-un interviu acordat The Times că adesea ucrainenii folosesc drone pentru a lovi noaptea, „când rușii dorm”.

Însă numeroase alte atacuri asupra coloanelor rusești au avut loc în plină zi, Rob Lee afirmând că lipsa unor camuflaje standardizate ale forțelor armate ruse este bizară.


Citește și:

populare
astăzi

1 Surpriza Rusiei? / „Am decis să începem reunificarea națiunii maghiare” / Un oficial din cabinetul Viktor Orban anunță noile planuri ale guvernului ungar

2 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

3 Două chestii care încep să se cam vadă în spatele grevei profesorilor, care continuă

4 „Mr. Bean”, editorial surprinzător despre mașinile electrice

5 Foarte interesante amănunte...