VIDEO Colonel rus la Rusia-1 Tv: „Ce mobilizare? Nu avem cu ce și cu cine. Ucraina are arme NATO”

VIDEO Colonel rus la Rusia-1 Tv: „Ce mobilizare? Nu avem cu ce și cu cine. Ucraina are arme NATO”

Un colonel rus în retragere, Mihail Hodarionok, a declarat pe canalul de propagandă controlat de Kremlin Rusia-1 că armata țării nu poate concura cu echipamentele Ucrainei de la NATO, iar o mobilizare nu ar rezolva problema.

Acest lucru vine pe fondul speculațiilor tot mai mari că președintele Vladimir Putin va anunța o mobilizare a rezerviștilor, după parada de Ziua Victoriei din Piața Roșie.

Hodarionok a recunoscut pe post, în direct, că echipamentele, navele, avioanele și armele armatei ruse sunt într-o stare deplorabile. Ceilalți participanți la emisiune nici n-au îndrăznit să clipească.

„Să zicem că sună mobilizarea. Cât durează după convocare să fie constituit primul regiment de aviație? Poate la anul. Nu avem rezerve, piloți, avioane. Cât durează să fie construite nave noi? Doi ani. Asta-i treaba cu mobilizarea. Cât durează să formăm o nouă divizie de tancuri? Cel puțin 90 de zile. Și nu va fi echipată modern pentru că nu avem arme și echipamente moderne”, a spus Hodarionok.

„Să trimiți o armată echipată „ieri” să lupte împotriva unor arme NATO după standarde moderne nu ar fi chiar ce ar trebui să facem. Avem nevoie de o reaprovizionare, vorbim de arme, echipament, personal, dar acest lucru se face prin modernizare la scară industrială. Mobilizarea nu va rezolva aceste probleme”, a subliniat acesta.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA