VIDEO Colonel rus: „Nu e deloc frumos când soldații noștri primesc căști din 1941”

VIDEO Colonel rus: „Nu e deloc frumos când soldații noștri primesc căști din 1941”

Mobilizarea parțială decretată de Vladimir Putin a fost criticată de colonelul în retragere, Mihail Hodarionok, 68 de ani, într-un talk-show difuzat la postul de stat Russia 1, informează Blick, citată de libertatea.ro .

Acesta a declarat că echipamentul militarilor trimiși să lupte în Ucraina este „dintr-un secol precedent”.

Vorbim mult despre specializare militară, despre mobilizare, dar ceea ce nu este mai puțin important este cât de bine sunt înarmați și echipați acești oameni”, a spus Hodarionok.

De asemenea, el a ținut să menționeze că militarilor ar trebui să li se pună la dispoziție echipamente moderne, logistică, dar și truse de prim-ajutor.

Ar trebui să li se ofere uniforme moderne, echipament modern, rații, truse de prim ajutor, logistică și arme moderne”, a precizat expertul militar, care a adăugat că echipamentul este dintr-un secol precedent. Criticile nu s-au oprit însă aici. Hodarionok a continuat să spună că mobilizarea este chipul națiunii și că toată logistica ar trebui să fie de ultimă generație.

Ar trebui să fie echipamente și arme care vin direct din fabricile noastre. Mobilizarea este chipul națiunii. Nu e deloc frumos când soldații noștri mobilizați primesc căști din 1941 și o raniță din aceeași epocă. E o imagine nepotrivită”.

A profețit impotența armatei Rusiei

Aceasta nu este însă prima declaraţie a lui Hodarionok la televiziunea de stat a Rusiei. Înaintea sărbătoririi de la 9 mai, acelaşi colonel a fost invitat într-o emisiune în care a profeţit impotenţa armatei Rusiei de a câştiga războiul cu Ucraina.

„Cât de curând putem primi primul regiment de avioane de luptă? Nu înainte de Anul Nou”. „Nave noi? Nu înainte de doi ani”. „Şi când va fi gata o nouă divizie de tancuri? În cel puţin 90 de zile”. „Trimiterea soldaţilor cu armele de ieri într-un război al secolului XXI împotriva celor din NATO nu ar fi lucrul corect. Mobilizarea nu ar fi de mare ajutor în această situaţie”.

Ei bine, după aceste declaraţii din 8 mai, Hodarionok a fost din nou invitat la televiziunea de stat a Rusiei datorită protecţiei foarte înalte pe care o are, şi demonstrează faptul că Putin nu mai controlează televiziunea Rusiei.

Prăbușirea psihologică a forțelor ucrainene, falsă

În a doua intervenţie, din 16 mai, Hodarionok a fost şi mai categoric .

A început prin a avertiza că ruşii nu ar trebui să se „tranchilizeze” cu informaţii, respingând relatările din mass-media rusă privind o prăbuşire psihologică şi de moral a forţelor armate ucrainene.

„Toate aceste lucruri, sunt, ca să mă exprim cu blândeţe, false”, spune el.

După înfrângerile majore de pe frontul din Ucraina, președintele rus a anunțat miercuri „mobilizarea parțială” imediată a cetățenilor ruși. Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a spus la televiziunea rusă că Rusia va convoca 300.000 de rezervişti.

Dacă ajung să se confrunte cu forțele ucrainene pe linia frontului, probabil că aceștia vor deveni cele mai noi victime ale invaziei pe care Putin a început-o în urmă cu mai bine de șapte luni și în timpul căreia armata rusă a eșuat în aproape fiecare aspect al războiului modern, scrie CNN.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…