VIDEO „Comandantul a fost lichidat”/Rușii vorbesc între ei prin radio de pierderi grele/Nou atac spectaculos al ucrainenilor asupra unei coloane de tancuri rusești

VIDEO „Comandantul a fost lichidat”/Rușii vorbesc între ei prin radio de pierderi grele/Nou atac spectaculos al ucrainenilor asupra unei coloane de tancuri rusești

Serviciul de informații al armatei ucrainene a publicat o înregistrare video cu atacarea unei coloane mari de tancuri rusești în districtul Brovarî din regiunea Kiev, anunțând „lichidarea” comandantului acesteia pe baza unei transmisiuni radio interceptate.

Tancuri rusesti distruse in apropierea KievuluiFoto: Captura Twitter

„Comandantul regimentului ocupanților, colonelul Zaharov, a fost lichidat în timpul luptelor din districtul Brovarî”, scrie serviciul de informații ucrainean pe Twitter, anunțând că trupele rusești au suferit pierderi semnificative de personal și echipament în urma atacului.

Pe înregistrarea video a fost adăugată o conversație radio între trupele rusești care a fost interceptată de forțele ucrainene:

Vocea 1: - Nitro, sunt Udar. Recepție.

Vocea 2: - Udar, aici Nitro. Regimentul 6 pierdut.

Vocea 1: - Ce?

Vocea 2: - Nu pot raporta despre regimentul 6. Strâng date. Multe pierderi. Ei (ucrainenii) ne-au așteptat. Vârful convoiului a intrat în ambuscadă. Comandantul regimentului ucis în acțiune. Încercăm să aflăm despre restul.

Vocea 1: - Imediat după ce aflați să îmi raportați. Recepție?”.

Vocea 2: - Tancuri și artilerie ne bombardau de acolo. Drone, de la Bayraktar din câte am înțeles. Încerc să-mi dau seama de celelalte pierderi.

Armata ucraineană afirmă că a distrus peste 300 de tancuri rusești de la începutul războiului

Serviciile de informații ale Statelor Unite estimează joi că numărul de ruși uciși în primele două săptămâni de război este de aproximativ 5.000 - 6.000 iar cel al răniților între 15.000 și 18.000.

Armata Ucrainei a anunțat joi că a distrus peste 300 de tancuri și 1.100 de blindate rusești după 14 zile de luptă.

Bilanțul anunțat de Kiev după două săptămâni de luptă este de: 335 tancuri, 1.105 de vehicule blindate, 123 de sisteme de artilerie, 56 de lansatoare multiple de rachete, 29 de mijloace de apărare aeriană, 49 de aeronave, 81 de elicoptere, 526 de vehicule, 2 nave / bărci, 7 drone rusești distruse.

The New York Times scria marți că peste 17.000 de arme antitanc ar fi fost livrate forțelor armate ucrainene în doar 6 zile.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...