VIDEO Comemorare Colectiv - 5 ani: Lanţ uman între Curtea de Apel Bucureşti şi fostul club, în memoria victimelor incendiului

VIDEO Comemorare Colectiv - 5 ani: Lanţ uman între Curtea de Apel Bucureşti şi fostul club, în memoria victimelor incendiului

Câteva sute de persoane au format vineri seara un lanţ uman de la Curtea de Apel Bucureşti până la fostul club Colectiv, în memoria victimelor incendiului de acum cinci ani.

Fiecare participant a ţinut în mână câte o candelă, în amintirea celor peste 60 de victime de la Colectiv, relatează Agerpres.

Cei mai mulţi dintre cei care au ales să participe la eveniment au fost tineri.

Aceştia s-au aşezat la o distanţă de aproximativ patru metri unul de celălalt, pe traseul Splaiul Unirii, Piaţa Unirii, Strada Bucur.

„La 5 ani după #colectiv, un lanţ de incompetenţă şi corupţie încă ucide zi de zi în România. La 5 ani după #colectiv, un lanţ de aroganţă şi impostură încă ne îmbolnăveşte în loc să ne vindece în spitale. La 5 ani după #colectiv, un lanţ de nepăsare şi iresponsabilitate continuă nedreptatea în loc să pedepsească vinovaţii în justiţie. La 5 ani după #colectiv, cerem dreptate! Distanţaţi din 4 în 4 metri, vom face un lanţ al memoriei între Curtea de Apel Bucureşti şi clubul Colectiv”, se arăta într-un  mesaj al organizatorilor postat pe Facebook, care anunţa evenimentul .


Omagiu adus victimelor incendiului: fotografii şi candele pe scările Curţii de Apel

Anterior în cursul serii, victimele incendiului de la Colectiv au fost comemorate în cadrul unui eveniment organizat pe treptele Curţii de Apel.

Fotografii cu cele 65 de victime care au murit, în urmă cu cinci ani, în incendiul din clubul Colectiv au fost aşezate pe scările Palatului de Justiţie din Capitală. În dreptul fiecărei poze a fost aprinsă câte o candelă.

Dosarul „Colectiv” se află în a doua fază a procesului la Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a pronunţat sentinţa în dosar în decembrie 2019 , fiind condamnaţi la ani grei de închisoare fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, cei trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, Daniela Niţă - patroana firmei de artificii, dar şi pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia