VIDEO Continuă să curgă știri despre cea mai mare bază NATO din Europa, care se construiește în România

VIDEO Continuă să curgă știri despre cea mai mare bază NATO din Europa, care se construiește în România

România construiește cea mai mare bază NATO din Europa. Va fi cu 17% mai mare decât Ramstein, din Germania... Și va costa două miliarde și jumătate de euro.

În cazul unui potențial conflict cu Rusia, NATO va câștiga controlul nu numai asupra Mării Baltice, ci și asupra Mării Negre. În România a început construcția celei mai mari baze NATO din Europa. Proiectul va include piste, hangare pentru avioane militare, școli, grădinițe, magazine și un spital. Baza va putea găzdui 10 mii de militari împreună cu familiile lor. România este situată într-o regiune importantă din punct de vedere strategic. Această bază va permite crearea unei structuri militare permanente în imediata apropiere a războiului din Ucraina. Potrivit proiectului, baza aeriană va putea găzdui aproape orice tip de aeronave moderne. Baza va găzdui avioane de luptă și bombardiere. În cazul unui potențial conflict militar cu Rusia, alianța va putea lovi coasta rusă a Mării Negre și Caucazul și își va întări semnificativ poziția în Marea Neagră. Baza ar putea servi și ca centru de comandă pentru controlul trupelor. Anterior, România a dat undă verde pentru desfășurarea operațională a forțelor NATO pe teritoriul său în 2024 în cazul unor amenințări grave la adresa securității naționale a țării. În plus, președintele României Klaus Iohannis a autorizat pregătirea piloților ucraineni pe F-16 pe teritoriul țării. De asemenea, a autorizat tranzitul ajutorului militar pentru Ucraina din Finlanda, scrie site-ul Nexta.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?