VIDEO Convorbirile ruso-ucrainene: Semnale ''pozitive'', afirmă preşedintele Zelenski

VIDEO Convorbirile ruso-ucrainene: Semnale ''pozitive'', afirmă preşedintele Zelenski

Semnalele venind din discuţiile ruso-ucrainene de marti din Turcia sunt "pozitive", dar Ucraina nu "intenţionează să-şi relaxeze" eforturile militare, a declarat presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, notează AFP.

"Putem spune că semnalele pe care le auzim în cadrul negocierilor sunt pozitive, dar nu ne fac să uităm exploziile sau obuzele ruse", a spus el într-un mesaj video postat pe Telegram.


Dar "nu vedem niciun motiv să credem cuvintele rostite de diverşii reprezentanţi ai unui stat (Rusia) care continuă să lupte cu intenţia de a ne distruge", a temperat imediat Volodimir Zelenski.

"Situaţia nu a devenit mai uşoară, amploarea provocărilor nu s-a diminuat, armata rusă are încă un potenţial important pentru a continua atacurile împotriva statului nostru", a adăugat el.

În acest context, "nu este de aşteptat ca negocierile (între Kiev şi Moscova) să conducă la ridicarea sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse. Această problemă poate fi luată în considerare doar odată ce războiul s-a terminat şi ne-am recuperat ceea ce este al nostru", a avertizat preşedintele ucrainean.

După trei ore de discuţii la Istanbul, şeful delegaţiei ruse şi reprezentant al Kremlinului, Vladimir Medinski, a raportat "discuţii substanţiale" şi a asigurat că propunerile "clare" ale Kievului pentru un acord vor fi "studiate în scurt timp şi prezentate preşedintelui" Vladimir Putin.

Anunţuri întâmpinate, însă, cu circumspecţie de liderii occidentali care spun, de asemenea, că vor să judece Moscova mai degrabă după acţiunile sale decât după aceste cuvinte. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante