VIDEO Coronavirus/ Iohannis, un nou apel pentru vaccinare: Dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi!

VIDEO Coronavirus/ Iohannis, un nou apel pentru vaccinare: Dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi!

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că România a primit sprijin efectiv de la opt state europene în lupta cu pandemia de COVID-19 şi a făcut un nou apel pentru vaccinare, arătând că românii nu trebuie să dea ascultare celor care "vorbesc prostii în spaţiul public şi pe Facebook".

"Acasă, situaţia este foarte, foarte complicată. Am vorbit eu despre o tragedie, despre o catastrofa în domeniu. Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical sunt terminaţi, că lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile. Am apelat la Mecanismul European de Sprijin şi am primit deja efectiv sprijin de la opt state europene, alţii s-au declarat deja dispuşi să ne ajute. Este un lucru important şi arată în această situaţie disperată în care suntem că solidaritatea europeană nu este doar o expresie, ci este un fapt. Le-am mulţumit partenerilor şi prietenilor noştri care ne ajută şi vin cu locuri la terapie intensivă, cu medicamente, cu aparate de oxigen şi aşa mai departe şi sar în ajutorul nostru. Însă, noi trebuie să jucăm rolul nostru. Şi aici repet foarte clar: nu există altă soluţie decât vaccinarea şi trebuie să fim serioşi şi să acceptăm odată şi odată acest lucru", a spus şeful statului înainte de a participa la reuniunea Consiliului European.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu