VIDEO Coronavirus/ Raed Arafat: Circulaţia va fi permisă până la ora 02,00 de Paştele catolic

VIDEO Coronavirus/ Raed Arafat: Circulaţia va fi permisă până la ora 02,00 de Paştele catolic

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, joi seară, că va fi permisă circulaţia în afara locuinţei în intervalul orar 20,00 - 02,00, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, pentru participarea la sărbătorirea Paştelui catolic.

"Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie se va permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau a gospodăriei în intervalul orar 20,00 până la 02,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase ocazionate cu sărbătorirea Paştelui catolic", a declarat Arafat, la Palatul Victoria.



El a adăugat că şi pentru sărbătoarea de Pesah, 27 - 28 martie, circulaţia va fi permisă până la ora 22,00.

"Pentru noaptea de 27 spre 28 martie, adică sâmbătă şi duminică, măsura va fi extinsă până la ora 22,00 pentru persoanele care vor participa şi se vor deplasa ca să participe la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah", a spus secretarul de stat.

Raed Arafat a precizat că s-a discutat şi despre sărbătorirea Paştelui ortodox, 1 şi 2 mai, afirmând că şi atunci vor fi stabilite măsuri pentru a permite participarea la slujba religioasă şi nu vor fi limitări. Acestea nu apar în hotărârea de Guvern adoptată joi, pentru că aceasta este valabilă până în data de 14 aprilie. Reglementarea va apărea în următoarea hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă, a precizat el. AGERPRES/(A - autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”