VIDEO Coronavirus/Amalia Şerban (MS): Tratamentul cu Favipiravir poate fi accesat în farmaciile cu circuit deschis cu prescripţie

VIDEO Coronavirus/Amalia Şerban (MS): Tratamentul cu Favipiravir poate fi accesat în farmaciile cu circuit deschis cu prescripţie

Medicamentul Favipiravir folosit în tratarea noului coronavirus poate fi accesat în farmaciile de circuit deschis pe bază de prescripţie medicală, conform ultimelor reglementări legale, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul în cadrul Ministerului Sănătăţii Amalia Şerban.

"Se fac demersuri la nivel naţional pentru asigurarea medicaţiei eficace în această fază a pandemiei, respectiv asigurarea terapiei antivirale orale. La acest moment, orice farmacie din lanţurile farmaceutice poate accesa livrarea de medicaţie specifică pentru a fi furnizate pacienţilor care au prescrierea medicală. Medicamentul Favipiravir poate fi accesat în farmaciile cu circuit deschis conform ultimelor reglementări legale, de săptămâna trecută", a explicat Şerban.



Ea a adăugat că, în ultimele două săptămâni, capacitatea de testare pentru COVID-19 s-a mărit.

"În ultimele două săptămâni, capacitatea de testare s-a mărit, astfel încât au fost raportate peste 380.000 de teste pe săptămână, din care peste o treime teste PCR. Rata de pozitivitate a fost în creştere în medie de 15% în ultima săptămână, iar astăzi au fost raportate aproape 80.000 de teste", a precizat Amalia Şerban.

Potrivit acesteia, în ultima săptămână, 75% dintre cazurile secvenţiate au evidenţiat varianta Omicron. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”