VIDEO Creșterea prețurilor/30.000 de persoane au protestat la Paris, printre care și laureata Premiului Nobel pentru Literatură, Annie Ernaux

VIDEO Creșterea prețurilor/30.000 de persoane au protestat la Paris, printre care și laureata Premiului Nobel pentru Literatură, Annie Ernaux

Marșul împotriva costului ridicat al vieții și a inacțiunii climatice organizat de alianța de stânga Nupes a adunat duminică la Paris „30.000 de oameni”, relatează AFP citând o sursă din poliție.

protest la paris fata de costul ridicat al vietiiFoto: Captura video

19:20 Liderul partidului de stânga Franţa Nesupusă, Jean-Luc Melenchon, a mărșăluit alături de câștigătoarea Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, Annie Ernaux. El a convocat o grevă generală pentru marți, potrivit Reuters.

Cu puțin timp înainte, organizatorii au spus că „140.000” de persoane participă la marș.

Aceeași sursă din poliție a spus că mai multe încercări de deteriorare a panourilor comerciale (Afflelou, Mc Donald) sau a unor unități bancare (BNP) au fost „prevenite prin intervențiile polițiștilor”.

Mai multe afaceri au fost avariate pe traseu. Vitrinele magazinelor au fost vandalizate, iar altora li s-au spart ferestrele. De asemenea, o agenție Société Générale a fost vandalizată, potrivit BFMT.com .

Polițiștii au folosit gaze lacrimogene.

2000 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați în această duminică, pentru marșul.

Nupes – Noua uniune populară, ecologică şi socială - este o alianţă de stânga ce cuprinde Franţa Nesupusă a lui Jean-Luc Mélenchon


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”