VIDEO CTP a plecat din emisiunea cu Vlad Voiculescu/Încă o afirmație cretină: Nu este exclus să fie mii de morți în plus

VIDEO CTP a plecat din emisiunea cu Vlad Voiculescu/Încă o afirmație cretină: Nu este exclus să fie mii de morți în plus

Vlad Voiculescu a șocat, vineri seara, la Digi 24, când a anunțat că numărul de morți de coronavirus ar fi cu mult mai mare decât decât cifrele oficiale, care indica, vineri la prânz, 25.937. ”Sunt cu câteva mii mai mulți”, a spus, fără pic de ezitare fostul ministru al Sănătății.

 Întrebat de Cristian Tudor Popescu dacă își dă seama ce părere își face poporul care îl ascultă, Voiculescu a refuzat să răspundă direct.

După numai 30 de minute, CTP a ales să plece din platou, după mai multe răspunsuri care l-au uluit pe jurnalist, între care și că numărul morților din cauza COVID-19 ar fi mai mare cu câteva mii decât raportarea oficială.

”Îmi pare rău că a plecat. A fost unul dintre cei mai duri critici ai mei și voiam să abordăm mai multe teme.”, a spus Vlad Voiculescu.

Realizatorul emisiunii a făcut precizare că CTP a plecat pentru că stabiliseră de la început că nu va rămâne toată ediția.

”Vlad Voiculescu: Nu este exclus să fie mii de morți în plus. INSP validează toate datele despre decese. Nu am nicio îndoială că o diferență există.

Vorbim despre o metodologie care este imperfectă, iar rezultatul acestei metodologii, este o diferență a cărei amplitutidine nu o cunoaștem. Abia în urmă cu câteva zile mi-a fost semnalat acest lucru de către unul dintre consilieri. O problemă sigur este, am făcut o verificare la nivel micro-, în câteva spitale.

Dacă comparăm cele două platforme în care se fac raportări, una în care raportează spitalele și una în care raportează mai multe entități vedem că este o diferență semnificativă.

Avem două platforme care sunt în coordonarea atât a MAI și a MS, respectiv INSP. Vorbim despre un lucru raportat acum câteva zile, nu aveam de gând să le fac publice până nu făceam investigații. Era un grup de muncă la Ministerul Sănățății, jumătate a fost demis deja, care făcea o investigație.

Nu e vorba de morți ascunși. Nu cred că ar trebui interpretată declarația mea în nu știu ce mod, este o problemă de metodologie. Știu că anumite partide politice au spus că se raportează mai mulți morți decât există, ei bine, lucrurile stau pe dos. Într-adevăr, există o sub-raportare, asta nu schimbă realitatea, dar schimbă datele pe baza cărora luăm decizii. Nici măcar datele care indică mai mulți morți nu arată realitatea.

Am luat un spital, m-am uitat la cifra deceselor cum este raportă într-o platformă și cum este raportată în alt spital și am văzut că ambele sub-raportează. Avem două platforme, una în care raportează spitalele și alta în care raportează toate entitățile, inclusiv DSP-uri, medicii de familie.

Raportarea numai din spitale este cu mii mai mari decât cea din ambele entități. Nu am discutat cu Ministerul Sănătății și cu Institutul de Sănătate Publică.

Lucrurile sunt cât se poate de clare. Deci, vorbim de un număr raportat de un spital într-o platformă și în alta, lucrurile sunt comparabile și se pot lămuri în interiorul Ministerului Sănătății. Una este cine e responsabil cu administrarea platformelor, dar cine raportează sunt entități care raportează direct către Ministerul Sănătății. Faptul că aceste lucruri nu au fost verificate este o problemă care ține de centrul de comandă de la Ministerul Sănătății, apoi la INSP, dar am vrut să facem noi o verificare a cifrelor raportare de spitale. Dacă ai o formulă matematică pe care o și verifici cu anumite exemple, vă spuneam de spitale, nu am nicio îndoială că o diferență de raportare există.

Cristian Tudor Popescu: Vă dați seama cam ce a creat în opinia publică această declarație a dvs? Opinia oamenilor care au auzit că se ascund morți.

Vlad Voiculescu: Eu am auzit invers, că sunt mai puține, așa spun unii politicieni. Metodologia trebuie revizuită. Eu am spus lucurile astea azi pentru ca să nu vină apoi să spună că le-am ținut ascunse.

Cristian Tudor Popescu: Domnule Voiculescu, ați inundat casa ca să nu ia foc.”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, sunt gay! Și suntem mulți în branșă” / Primul interpret de muzică populară care își recunoaște orient…

2 Culise din stomacul infectat al Poliției Române / Cine își asumă eliminarea „bubei” Despescu?

3 O franţuzoaică de 37 de ani, mamă a trei copii, s-a îndrăgostit nebuneşte de un puşti român de 14 ani. Cum s-a…

4 Așa o fi?

5 Mesajul unui medic psihiatru înainte de a muri de COVID-19. Mama sa, profesoară, a murit de aceeaşi boală cu o…