VIDEO CTP: Tudorel Toader urmărește transformarea DNA în „Panarama anticorupție”(PNA)

Modificările la legile justiției anunțate de ministrul Tudorel Toader au fost criticate de jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Întrebat despre intențiile ministrului Justiției, jurnalistul a spus că acestea „urmăresc transformarea, la un moment dat, a DNA în PNA”. „Așa de numea Direcția Națională Anticorupție înainte de anul 2005. PNA, adică prescurtarea de la Panarama anticorupție, acea instituție, PNA, care avea grijă să nu deranjeze niciun demnitar de rang înalt, niciun politician, care livra NUP-uri în serie acestor personaje”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„De ce spun asta? Păi haideți să vedem ce măsuri anunță domnul Tudorel Toader: eliminarea președintelui României din numirea procurorilor-șefi. Exact asta s-a întâmplat în 2005, când președintele a fost implicat prin lege, a avut posibilitatea să numească procurorii-șefi. Inspecția Judiciară trece în subordinea Ministerului Justiției. De asemenea, se urmărește creșterea presiunii magistraților și, în special, asupra procurorilor, înființându-se această direcție specială, pe lângă DNA și DIICOT, pentru urmărirea penală a magistraților. În plus, răspunderea magistraților este în solidar cu statul automat acum, ceea ce nu se întâmpla până în clipa de față. Vor fi făcuți răspunzători magistrații pentru infracțiunile petrecute în justiție, în procesul de judecată, statul îndreptându-se împotriva lor îndată ce a fost silit să răspundă și, eventual să plătească pentru aceste erori judiciare”, a adăugat jurnalistul.

„Aceste măsuri, în special cea prin care președintele este eliminat din procesul numirii procurorilor-șefi, sunt anunțate chiar înainte de comunicarea evaluării DNA și, repsectiv, a doamnei Kovesi. Toate converg pentru ca România să redevină, din punctul de vedere al justiției, cea dinainte de 2005 și corupția să fie în țara noastră un drept al omului, de care vor beneficia, însă, numai unii”, a apreciat Cristian Tudor Popescu.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 O să aveți un șoc! / Facem publice infracțiunile pe care zeița infractorilor, Alina Gorghiu, le vrea executate a…

3 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

4 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

5 Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea: O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poa…

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există