VIDEO Cum arată Somnio, cel mai mare iaht rezidenţial din lume, fabricat în România, la Tulcea

VIDEO Cum arată Somnio, cel mai mare iaht rezidenţial din lume, fabricat în România, la Tulcea

Cel mai mare iaht rezidenţial din lume, ce va găzdui 39 de apartamente de lux cu preţuri care încep de la 9,5 milioane de euro, se construieşte la Tulcea. Nava va costa în total 500 de milioane de euro şi este considerată a fi primul "iaht de linie” rezidenţial. Apartamentele vor fi disponibile pentru cumpărare doar pe bază de invitaţie, scrie Adevărul .

Grupul norvegian Vard, unul din cei mai mari constructori şi designeri de nave din lume, care deţine şi şantierul naval Vard din Tulcea, a anunţat că a obţinut contractul pentru construcţia acestui iaht uriaş.
Somnio va avea o lungime de 222 de metri, 33.500 tone registru brut (TRB) şi grinda de 27 de metri. Aşadar, va fi cel mai mare iaht din lume "atât pe lungime, cât şi pe volum”, când va fi lansat în 2024. Somnio va avea cu 40 de metri mai mult decât actualul titular al titlului de cel mai lung iaht, Azzam, deţinut de familia regală din Abu Dhabi.
Somnio va avea doar 39 de apartamente de lux la bord, dispuse pe 6 etaje şi va naviga prin lume în conformitate cu dorinţele proprietarilor.
Fiecare dintre cele 39 de apartamente trebuie să includă „caracteristici personalizate” bazate pe preferinţele cumpărătorului, dar probabil vor fi prevăzute cu o sală de sport, o bibliotecă, precum şi spaţii de luat masa în interior şi în exterior, potrivit unui comunicat de presă al Winch Design.
Sănătatea a fost, de asemenea, luată în considerare, în special în contextul pandemiei, aşa că producătorii subliniază că la bord va fi disponibilă o "asistenţă medicală de talie mondială”.
VIDEO AICI
Apartamentele de la bordul Somnio vor începe de la 9,5 milioane de euro, proprietarii alegând în mod colectiv un itinerar anual. Iahtul va avea restaurante, baruri, o cramă cu o capacitate de 10.000 de sticle şi un beach club.
Coca şi armarea iniţială vor fi realizate la şantierul naval Vard din Tulcea, iar iahtul urmează să fie livrat finalizat de Vard Søviknes din Norvegia. Alţi actori cheie în proiect sunt compania-mamă a Vard, Fincantieri, Vard Design şi Vard Electro. O gamă largă de furnizori şi contractori din clusterul maritim norvegian vor fi, de asemenea, implicaţi în proiect. Design-ul iahtului a fost conceput de Winch Design (SUA) şi Tillberg Design din Suedia.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”