VIDEO Cum au pus sabotorii ucraineni bombe pe elicoptere de atac Ka-52 aflate la sute de kilometri în interiorul Rusiei

VIDEO Cum au pus sabotorii ucraineni bombe pe elicoptere de atac Ka-52 aflate la sute de kilometri în interiorul Rusiei

O nouă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată ceea ce arată a fi un act de sabotaj al ucrainenilor asupra unui elicopter de atac Ka-52 aflat la o bază aeriană de pe teritoriul Rusiei.

Sabotor ucrainean in actiuneFoto: Captura video

Potrivit informațiilor ce circulă pe platformele social media, încărcăturile explozive au fost plasate într-un elicopter Ka-52 aflat la aerodromul Veretie din regiunea Pskov. Mai multe site-uri rusești au scris luni că două astfel de elicoptere au fost avariate într-o explozie ce a avut loc la această bază aeriană din nord-vestul Rusiei.

Potrivit Lenta, unul dintre cele mai populare site-uri de știri din Rusia, elicopterele se aflau la aerodromul rusesc pentru reparații, unde au avut loc trei explozii, a căror cauză nu a fost dezvăluită. În jurul orei 22:00, soldații au auzit mai multe explozii, care au fost atât de puternice încât fragmentele de fuselaj au fost împrăștiate pe o rază de 200 de metri.

Administratorii paginii Ukraine Weapons Tracker notează într-o postare separată că, deși nu pot confirma autenticitatea înregistrării, forțele ucrainene nu au capturat niciodată 3 elicoptere Ka-52 (câte pot fi văzute în înregistrare), ceea ce înseamnă că este imposibil ca filmarea să fi fost făcută undeva pe teritoriul controlat de Kiev.

Ei explică de asemenea că sabotorul din înregistrare poate fi văzut pregătind un dispozitiv cu detonare întârziată în care introduce un detonator M5-5M, acestea fiind apoi introduse într-o încărcătură explozivă plasată pe elicopterul de atac rusesc.

Ucraina afirmă că a distrus 5 elicoptere la baza aeriană rusească

Serviciul de informații militare a Ucrainei susține că „raidul” asupra aerodromului din Pskov a dus la distrugerea a două aeronave Ka-52, a unui Mi-28H și a altor două elicoptere.

Yaroslav Trofimov, corespondentul-șef al The Wall Street Journal pentru subiecte internaționale, amintește că baza aeriană din Pskov se află la sute de kilometri de teritoriul ucrainean, arătând o capabilitate remarcabilă a sabotorilor sau forțelor speciale ale Kievului de a opera adânc în spatele liniilor inamice.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”