VIDEO Cum este posibil așa ceva?

VIDEO Cum este posibil așa ceva?

Războiul dintre Israel și Hamas a readus în atenție vocea celui mai infam terorist din istorie - Osama bin Laden.

În ultimele 48 de ore, un document intitulat „Scrisoare către poporul american”, pe care bin Landen l-a făcut public imediat după atacul asupra turnurilor gemene din 11 septembrie 2001, s-a viralizat pe TikTok, în special pe teritoriul SUA.

Mii utilizatori tineri ai rețelei sociale se arată mesmerizați de cuvintele teroristului și partajează filmări cu discursuri personale în care laudă scrisoarea.

Bin Laden încearcă în respectiva scrisoare să justifice atacul monstruos din septembrie 2001, care a curmat viața a aproape 3.000 de oameni, printre altele prin necesitatea pedepsirii americanilor "care-i sprijină pe israelienii opresivi în ocuparea Palestinei noastre".

Într-o altă referire la statutul Palestinei, teroristul spune în scrisoare: „A fost sub ocupație de zeci de ani și niciunul dintre președinții tăi nu a vorbit despre asta decât după 11 septembrie...”.

Osama își încheie „scrisoarea către poporul american” spunând „Palestina nu va ajunge captivă pentru că noi vom încerca să-i rupem cătușele” și avertizează că Statele Unite „vor plăti pentru aroganța lor cu sângele creștinilor”.

"Conspirația care cucerește mulțimile Woke - că Osama Bin Laden ar avea dreptate în privința evreilor și a Statelor Unite - este tulburătoare. Cantitatea de minciuni, știri false și propagandă împotriva evreilor din SUA este similară cu cea din Germania după 1933. Justificarea ideologiei jihadiste, fie că este vorba despre Bin Laden sau Hamas, o ideologie care urmărește distrugerea valorilor liberale precum drepturile femeilor, egalitatea, libertatea de exprimare și multe altele este o gândire bolnavă până la măduvă", comentează o activistă pentru drepturile omului pe Twitter (X).

Răspândirea scrisorii lui bin Laden a trecut dincolo de "granițele" TikTok în cursul zilei de joi, 16 noiembrie.

Videoclipuri similare, cu tineri americani care se arată revelați de cuvintele lui bin Laden și rușinați că trăiesc în SUA, au fost postate și pe alte platforme de socializare.

Publicația "The Guardian" avea urcată pe site-ul oficial, încă din 2002, o copie a documentului scris de terorist. Odată ce campania de pe TikTok a devenit virală, conducerea celebrei publicații britanice a decis să șteargă scrisoarea de pe site.

Mișcarea nu a făcut decât să crească interesul legat de document și să genereze conspirații suplimentare ale TikTokers-ilor, care sunt convinși acum că îndepărtarea paginii face parte din campania mass-media și a puterilor care o controlează de a ascunde adevărul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

3 Apropo de războiul din Ucraina, sâmbătă seara, în Târgul de Crăciun din București aveai senzația că ești la Kiev...

4 Cine este interlopul român care l-a transformat pe polițistul care îl păzea în propriul angajat. Apoi, l-a turnat

5 Președintele Bulgariei / Condițiile Austriei pentru primirea României și Bulgariei în „Air Schengen”, inacceptabile