VIDEO Cum se lucrează la 30 de km, lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești

VIDEO Cum se lucrează la 30 de km, lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești

În prezent se lucrează la cei circa 30 de kilometri de autostradă care vor continua A1 București - Pitești până aproape de Curtea de Argeș - mai exact vorbim de secțiunea 5 al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești. Constructorul italian a pornit lucrările în toamna trecută, iar acum deja șantierul a prins contur.

Din imaginile surprinse în diferite locuri de-a lungul traseului se observă cum constructorul are o concentrație mare de utilaje și se concentrează în special pe turnarea structurilor viitoarelor poduri și viaducte, iar pe alte porțiuni de șantier sunt aduse elementele necesare construcției (armături, umpluturi, balast etc).






---
A1 Sibiu - Pitești - Lotul 5: Pitești - Curtea de Argeș

Lungime: 30,35 km
Constructor: Astaldi SpA
Valoare: 1,71 mld lei (fără TVA)
Contract semnat: mai 2020
Lucrări începute: septembrie 2021
Termen de finalizare: 12 luni proiectare, 48 luni execuție, 120 luni garanșie
Finalizare posibilă (n.r.): Q4 2024-Q2 2025

Lucrări incluse în proiect:

- 13 poduri;
- 3 pasaje;
- un viaduct;
- 3 noduri rutiere la Curtea de Argeș, Mănicești și Bascov;
- 2 spații de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajare modern;
- 2 parcări de scurtă durată, de-o parte și de alta a drumului;

- 2 centre de coordonare și întreținere, la Bascov și la Curtea de Argeș.


---
Cum va arăta la final tronsonul A1 Pitești - Curtea de Argeș - prezentarea 3D a proiectului
Contractul cu Astaldi pentru cei 30,35 km din A1 Pitești Curtea de Argeș a fost semnat în mai 2020, după aproape trei ani de licitații și contestații și, pentru circa 356 milioane de euro, presupune 12 luni pentru proiectare și 48 de luni pentru execuție.
Din ce se poate observa în randarea 3D a proiectului, realizată odată cu proiectul tehnic, autostrada care trece prin lunca râului Argeș și zona de protecție, precum și pe lângă lacurile de acumulare de pe traseu, iar corpul autostrăzii este ridicat pe toată lungimea sa. Practic, niciun drum nu supratraversează autostrada, ci trece pe sub ea.
Video-ul începe din zona Curtea de Argeș și continuă de-a lungul traseului până la Pitești și viitorul nod Bascov.
---
„Traseul acestei secțiuni începe în zona localității Curtea de Argeș si continuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești. Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lățime”, amintește CNAIR.

Valoarea mai ridicată a proiectului vine și din faptul că cel puțin pe o treime din lungimea totală a traseului vor fi executate numeroase lucrări de artă: 12 poduri, 1 viaduct, 6 pasaje, 3 Noduri rutiere, 1 Spațiu de Servicii, 1 Centru de Întreținere și Coordonare, 1 Parcare de Scurtă Durată. În plus, în zona Curtea de Argeș va fi realizat și un drum de legătură cu orașul de circa 2 kilometri lungime.
Licitația pentru Secțiunea 5 din A1 Pitești - Sibiu a fost lansată în iulie 2017, iar ofertele au fost depuse câteva luni mai târziu. De atunci și până în 2020 rezultatul procedurii a stat agățat într-o procedură greoaie de evaluat ofertele și o serie de contestații în cascadă depuse de unii ofertanți.
Foto: Secțiunile de pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești
--- SURSA: HotNews.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...