VIDEO „Curăță” punctele strategice? Ucraina, a două lovitură „adâncă”, în spatele liniilor rusești!

VIDEO „Curăță” punctele strategice? Ucraina, a două lovitură „adâncă”, în spatele liniilor rusești!

O nouă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că forțele ucrainene își continuă loviturile adânc în interiorul zonelor din regiunea Herson aflate pe partea Niprului controlată de armata rusă.

Locul punctului de control rusesc lovitFoto: Google Maps

Înregistrarea video arată cum artileriștii ucraineni au lovit zilele trecute punctul de control de la intrarea în orașul Oleșkî, o localitate cu o populație de aproximativ 25.000 de locuitori înainte de izbucnirea războiului în data de 24 februarie a anului trecut.

Deși ținta aleasă pentru această lovitură nu este una remarcabilă iar atacul în sine nu e unul spectaculos, filmarea rămâne una remarcabilă din cel puțin două motive.

În primul rând înregistrarea video a fost filmată de o dronă ucraineană, arătând încă o dată că aeronavele fără pilot ale forțelor Kievului pot opera în unele cazuri nestingherite cu mult în spatele liniilor inamice.

Apoi, ea confirmă că, deși toată atenția publică este în prezent concentrată asupra luptelor de pe axa Bahmut din regiunea Donețk, forțele ucrainene își continuă loviturile și în alte sectoare ale frontului.

Forțele ucrainene au revendicat distrugerea unui punct de observație și a unui centru de comandament rusesc din Oleșkî și mai devreme în cursul lunii martie.

Noua lovitură a fost geolocalizată independent de observatori ai războiului din Ucraina:

Cinci implicații ale loviturii ucrainene din Crimeea: Ce spune generalul Mick Ryan

Informația privind un atac ucrainean asupra unui tren care ar fi transportat rachete rusești în Crimeea este foarte interesantă, spune generalul în rezervă australian Mick Ryan, făcând referire la anunțul ministerului ucrainean al apărării că o explozie la Geankoi a distrus un transport de rachete de croazieră Kalibr în timpul tranzitului feroviar.

Harta CrimeeaFoto: Marek Uliasz / Alamy / Profimedia Images

În timp ce natura țintei urmează să fie confirmată, există câteva implicații potențiale, notează Mick Ryan.

Generalul Mick Ryan și cele cinci implicații ale loviturii ucrainene

Atacul ucrainean asupra unui tren aflat pe teritoriul ocupat al peninsulei ocupate Crimeea are mai multe implicații, subliniază generalul australian:

În primul rând, în ciuda concentrării copleșitoare a atenției multora asupra bătăliei de la Bahmut la acest moment, Ucraina continuă, de asemenea, „lupta în adâncime" împotriva țintelor operaționale și strategice rusești.

Aceasta este important, deoarece îi obligă pe ruși să își regândească poziția de forță și desfășurările defensive în Crimeea și nu numai. Și le permite ucrainenilor să colecteze informații despre cum reacționează rușii în Crimeea, în condițiile în care forțele armate ale Ucrainei planifică viitoarele operațiuni militare acolo.

O a doua implicație este că pune și mai multă presiune asupra stocurilor limitate de rachete ale Rusiei. Mai multe surse confirmă faptul că Rusia nu mai poate trage acum decât ceea ce produce lunar - stocurile sale de război au fost consumate masivîn ultimul an.

În al treilea rând, este un indiciu al modului în care Ucraina va putea efectua astfel de lovituri în Crimeea, cu o frecvență mai mare, odată ce își va recăpăta o mai mare parte din teritoriul său din sud. Până la urmă, dacă Ucraina poate face Crimeea nesustenabilă pentru forțele militare rusești, acest lucru ajută strategia ucraineană.

De asemenea, subliniază faptul că Ucraina va viza forțele rusești oriunde s-ar afla pe teritoriul ucrainean și menține vie „problema Crimeei". În pofida reticențelor unora cu privire la recuperarea Crimeei, loviturile de acest gen arată clar că Ucraina intenționează să o ia înapoi.

O ultimă chestiune interesantă este cea a momentului. Venind în momentul în care Xi îl vizitează pe Putin pentru evenimentul lor de frăție autoritară de la Moscova, acest lucru i-ar putea permite lui Putin să își sporească argumentele în favoarea unui ajutor chinezesc. Totuși, mai mult decât orice altceva, este mai probabil să îl facă pe Putin să se simtă jenat în fața „prietenului" său.

Loviturile de acest gen nu sunt gloanțe de argint care să câștige războaie. Dar, impactul lor este cumulativ în ceea ce privește degradarea moralului și a capacității de luptă ale Rusiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”