VIDEO Dajbog (MAI): Jucătorii unei echipe din Liga a II-a de fotbal, şantajaţi de cămătari să piardă meciuri

VIDEO Dajbog (MAI): Jucătorii unei echipe din Liga a II-a de fotbal, şantajaţi de cămătari să piardă meciuri

Poliţiştii efectuează şase percheziţii şi 10 persoane urmează să fie duse la audieri într-un dosar de camătă şi şantaj, luare şi dare de mită, în care jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a au fost obligaţi să joace sub capacitatea lor, pentru trucarea unor meciuri din campionatul 2017-2018 şi pentru obţinerea unor venituri, inclusiv din pariuri sportive.

"În judeţele Brăila, Mureş şi Buzău, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează şase percheziţii domiciliare şi pun în executare zece mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj, luare şi dare de mită", a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.



Ea a precizat că jucătorii au fost determinaţi să aibă această conduită, prin constrângeri şi ameninţări exercitate de persoane care le împrumutaseră sume de bani cu camătă.

La acţiune participă şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Brăila, Buzău, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Vâlcea, sprijiniţi de echipe ale serviciilor pentru acţiuni speciale.

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru audieri şi luarea de măsuri legale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...