VIDEO Dăncilă anunță OUG pe Justiție, proiectul nu a fost făcut public

VIDEO Dăncilă anunță OUG pe Justiție, proiectul nu a fost făcut public

Dăncilă anunță OUG pe Justiție și spune că soluția a fost discutată de Tudorel Toader cu Comisia de la Veneția și Frans Timmermans.

Proiectul de OUG nu a fost publicat nici de guvern, nici de Ministerul Justiției.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni dimineață că Guvernul adoptă în ședința de azi o OUG pe Justiție: și a spus că ”soluția a fost discutată de Tudorel Toader cu Comisia de la Veneția și Frans Timmermans”

”Cele trei legi legi ale justiției au fost modificate de Parlament și validate de CCR și asigură o mai bună funcționare a sistemului de justiție. ”Ce adoptăm azi reprezintă o armonizare a prevederilor legilor ca să răspundă cât mai bine situațiilor din practică. Justiția din Români trebuie să fie garanția respectării drepturilor fundamentale, abuzurile nu sunt și nu vor fi tolerate”, a mai spus Dăncilă.

Potrivit proiectului de OUG pentru modificarea legilor Justiției, consultat de G4Media.ro, care urmează să fie adoptat în ședința de luni a Guvernului, pensionarea anticipată, după numai 20 de ani de activitate, a judecătorilor și procurorilor a fost amânată cu patru ani, până la 31 decembrie 2022.

Proiectul de ordonanță de urgență nu conține însă și alte modificări solicitate de Comisia de la Veneția în opinia preliminară din iulie referitoare la legile justiției (vezi aici opinia Comisiei de la Veneția), precum: modalitatea de numire și revocare a procurorilor șefi ai principalelor Parchete (DNA, DIICOT, Parchetul general), reconsiderarea înființării unei secții speciale pentru investigarea magistraților.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Statul rămâne cu o gaură de 90 de milioane de euro după falimentul combinatului de îngrășăminte Chemgas Sloboz…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

4 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

5 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…