VIDEO De văzut! Traian Berbeceanu, interviu de excepție la „Garantat 100%”. Avertismentul care dă fiori al comisarului

VIDEO De văzut! Traian Berbeceanu, interviu de excepție la „Garantat 100%”. Avertismentul care dă fiori al comisarului

Traian Berbeceanu, interviu de excepție la TVR: „Ceea ce s-a stricat în ultimii ani ne-a tras in urma rău de tot. Ne trebuie minim 10-15 ani pentru a reveni la nivelul la care eram acum 5-6 ani”

Fostul comisar Traian Berbeceanu a declarat, intr-un interviu pentru emisiunea „Garantat 100%” de la TVR ca sistemul judiciar a fost atat de afectat de actiunile din ultimii doi ani incat va fi nevoie de „minim 10-15 ani” pentru a reveni la „la nivelul la care eram acum 5-6 ani”.

Catalogat de realizatorul emisiunii, Catalin Stefanescu, drept un „politist legendar”, Berbeceanu prezinta un tablou ingrijorator al sistemului judiciar romanesc. „Ceea ce s-a stricat in ultimii ani nu doar ca ne-a tinut pe loc, ne-a tras un urma rau de tot. Ca sa putem sa reparam si sa ajungem la nivelul la care eram acum 5-6 ani cred ca ne trebuie minim 10-15 ani”, a declarat Berbeceanu, conform  Aktual24.ro .

 Iata transcrierea fragmentului din interviu:

Traian Berbeceanu: Ceea ce s-a stricat in ultimii ani nu doar ca ne-a tinut pe loc, ne-a tras un urma rau de tot. Ca sa putem sa reparam si sa ajungem la nivelul la care eram acum 5-6 ani cred ca ne trebuie minim 10-15 ani. In perioada asta s-au schimbat generatii in structurile de aplicare a legii, foarte multi profesionisti au plecat prin pensionare, prin mutare in alte structuri. Au venit foarte multi lucratori tineri, fara experienta, cei de la care pot sa invete sunt tot mai putini

Catalin Stefanescu: Inseamna ca banditii pot sa joace hora, sa fie veseli?

Traian Berbeceanu: Atunci cand se fac modificari legislative care vizeaza doar drepturi ale celor care se presupune ca au incalcat legea in detrimentul omului simplu, omului cinstit care nu are nicio legatura cu sistemul judiciar, care nu a platit o amenda, care nu a fost cercetat, care nu a fost trimis in judecata, cred ca este ingrijorator.

Catalin Stefanescu: Cetateanul contribuabil ce sa faca in situatia asta?

Traian Berbeceanu: Sa aiba rabdare si incredere. Lucrurile se vor schimba in mod cert, nu pot sa ramana asa. Mare parte dintre cei care sunt in sistem sunt de foarte buna credinta si se lupta sa aduca institutiile judiciare acolo unde trebuie sa fie.

Catalin Stefanescu: E de plecat din tara asta?

Traian Berbeceanu: Este foarte greu sa raspund cu sinceritate. Eu am ales sa raman, am ales sa imi cresc si copilul aici, desi am fost tentat sa il trimit sa faca scoala in alta tara. Fratele meu locuieste de peste 20 de ani in Germania. Cand eram arestat nevinovat, m-am gandit sa il trimit din tara, pentru a-l proteja. Acum este greu sa dai sfaturi, eu am ales sa raman aici, sa imi cresc copilul aici. Am convingerea ca lucrurile vor evolua intr-o directie corecta, chiar daca foarte greu.



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa