VIDEO Declarațiile premierului Ciolacu despre candidatul Cîrstoiu

VIDEO Declarațiile premierului Ciolacu despre candidatul Cîrstoiu

Premierul Marcel Ciolacu spune că au existat discuții în Coaliție despre candidatura lui Cătălin Cîrstoiu, în contextul informațiilor despre o posibilă retragere a medicului din cursa pentru Primăria Capitalei. Liderul PSD a declarat, miercuri, în fața jurnaliștilor de la Doha, că medicul Cîrstoiu trebuie să iasă într-o conferință de presă pentru a lămuri acuzațiile privind integritatea sa, înainte ca liderii Coaliției să meargă mai departe cu susținerea lui.

„Abordarea cea mai corectă e să facă o conferință de presă și să răspundă la toate acuzațiile. Nu am avut această discuție nici cu domnul Ciucă, nici cu Cătălin Cîrstoiu despre retragere. Am avut discuții în Coaliție, cum și dvs aveți în redacții privind anumite lucruri sesizate. E normal că am avut aceste discuții cu staffurile tehnice și cu oamenii politici. Nu am avut o discuție punctuală de a retrage pe cineva sau de a veni alt candidat. Primul pas e să țină această conferință. Nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații. După ce iau în calcul că domnul Cîrstoiu trebuie să iasă în fața presei și să explice toate aceste acuzații.

Nu trebuie să mi se explice mie, trebuie să se explice bucureștenilor toate aceste acuzații. Eu nu i-am cerut lămuriri, trebuie să explice bucureștenilor, eu sunt premier și co-președinte al unei coaliții. Nu sunt nici judecător, nici specialist de la ANI, așa cum a explicat și Clotilde Armand – a luat bani de la primărie în timp ce era primar.

Domnul Cîrstoiu va ieși și va explica, nu e trimis în judecată, nimeni nu a trimis la un organ de cercetare penală ceva în ce-l privește. Cu adevărat, trebuie să iasă să explice. Haideți întâi ca domnul Cîrstoiu să vină să dea explicații.

Nu riscăm nimic fiindcă nu și-a depus încă candidatura. Până atunci, trebuie să țină o conferință de presă să lămurească toate aspectele. Eu nu sunt nici procuror, nici judecător, nici inspector ANI, eu sunt om politic, nu eu iau decizii în justiție și nu comentez o decizie a unui magistrat. Pentru că l-am desemnat pe domnul Cîrstoiu, e corect să iasă în public să explice.

Momentan nu a dovedit nimeni că a luat vreun ban sau că a încălcat legea”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri, la Doha, în cadrul unei conferințe de presă din timpul vizitei oficiale guvernamentale din Qatar.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro