VIDEO Demonstrație de forță a Turciei. Cea mai mare navă de război, în drum spre Marea Neagră

VIDEO Demonstrație de forță a Turciei. Cea mai mare navă de război, în drum spre Marea Neagră

Cea mai mare navă de război din Turcia, TCG Anadolu, a salutat cu 21 de focuri de armă în onoarea președintelui Recep Tayyip Erdogan, în timp ce naviga prin strâmtoarea Istanbul în drum spre Marea Neagră.

Este prima desfășurare a navei și, cum Turcia interzice tranzitarea strâmtorilor sale de către nave de război pentru a participa la conflictul din Ucraina, cel mai probabil misiunea TCG Anadolu are ca scop verificarea tuturor sistemelor, antrenarea echipajului, precum și afișarea noilor capabilități de luptă ale Turciei.

Nava, care este primul transportator de vehicule aeriene de luptă fără pilot (UCAV) din lume, a părăsit portul Sarayburnu din Istanbul și a trecut pe lângă Palatul Dolmabahce duminică, 23 aprilie.

Ziua marchează cea de-a 103-a aniversare de la înființarea Parlamentului turc, care este sărbătorită anual ca Ziua Suveranității Naționale și a Copilului în Turcia.

Cea mai mare navă de război a Turciei, spre Marea Neagră

Ministrul Apărării Naționale Hulusi Akar și comandanți de vârf se aflau la bordul TCG Anadolu, care a fost escortată de elicoptere ale Forțelor Aeriene Turce în timp ce trecea prin strâmtoare, potrivit trtworld.com.

Construită în șantierul naval Sedef din Istanbul, nava TCG Anadolu poate transporta elicoptere, drone, vehicule terestre, aeronave de război ușoare și personal.

TCG Anadolu a intrat în dotarea Forțelor Navale turcești la 10 aprilie.

Pe puntea portavionului au fost observate opt elicoptere și două drone de luptă Bayraktar Kızılelma și Bayraktar TB3.

UCAV-urile turcești Bayraktar TB3 și dronele Kizilelma și aeronavele de atac ușoare Hurjet pot ateriza și decola de pe navă.

Citește și: Secretul amar al casei regale din Spania: Juan Carlos și-ar fi ucis fratele mai mic, Alfonso

Cu o lungime de 231 de metri și o lățime de 32 de metri, deplasarea la sarcină completă este egală cu 27.000 de tone.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...