VIDEO Demontarea unei manipulări ORDINARE. „Femeia-jandarm care se luptă pentru viața ei” iese pe picioare din mulțime și își ceartă colegii „Fraților, unde dracu’ m-ați dus!”.

VIDEO Demontarea unei manipulări ORDINARE. „Femeia-jandarm care se luptă pentru viața ei” iese pe picioare din mulțime și își ceartă colegii „Fraților, unde dracu’ m-ați dus!”.

 Demontarea unei manipulări ORDINARE. „Femeia-jandarm care se luptă pentru viața ei” iese pe picioare din mulțime și își ceartă colegii „Fraților, unde dracu’ m-ați dus!”. Cazul jandarmeriței bătute la protestul de vineri. Cazul jandarmeriței bătute la protestul de vineri este un caz școală de manipulare, prin care s-a încercat demonizarea protestatarilor și justificarea intervenției în forță a jandarmilor. Vineri seara, televiziunile apropiate de PSD anunțau că femeia jandarm este în stare gravă și riscă să rămână paralizată pe viață, informație reluată oficial de Jandarmerie a doua zi. Tot a doua zi ministrul sănătății a vizitat-o la spital anunțând că se află în stare bună. Libertatea.ro a prezentat azi un filmuleț cu jandarmul mergând pe picioarele lui. Femeia a rămas totuși internată și în cursul zilei de luni, acuzând dureri de cap, scrie  G4Media.ro .

Potrivit imaginilor trasnmise Live de televiziuni, femeia jandarm a fost bătută la protestul de vineri seară în jurul orei 23.00. Ordinul de evacuare a pieței a fost semnat de prefectul Capitalei la 23.11.

Puțin după miezul nopții, Antena 3 anunța că femeia s-ar afla în stare gravă în spital, după ce ar fi suferit multiple traumatisme și este suspectă de fractură de coloană cervicală. Antena 3 titra pe burtieră: Femeia se luptă pentru viața ei.

Sâmbătă dimineața, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a ieșit într-o conferință de presă întărind informațiile prezentate în cursul nopții de vineri despre femeia jandarm.”Jandarmii nu-și abandonează camarazii, sunt dispuși să își sacrifice propria viață pentru apărarea celorlați (…) Dincolo de intervențiile dificile de aseară, cea mai dificilă a fost să explicăm părinților colegei noastre că fata lor s-ar putea să rămână paralizată pe viață”,declarat Militaru.

Câteva ore mai târziu, surpriză. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, o vizitează la spital pe tânără și anunță că este în stare bună. “Nu este ruptură de coloană cervicală, este bine, s-a ridicat din pat, a comunicat, aşteaptă să meargă la serviciu. (…) Am văzut imaginile, dar ea este foarte bine fizic. Nu mi-a venit să cred, mă aşteptam la cu totul şi cu totul altceva. (…) Are un hematom, nu este o fractură de coloană cervicală. Nu este la terapie intensivă, este pe secţia de chirurgie”, a precizat Pintea.

Tot sâmbătă după amiaza, ministrul de interne, Carmen Dan, face și ea o vizită la spitalul de urgență Floreasca. ”Băieţii vor fi externaţi mâine, Ştefania este are foarte multe contuzii, traumatisme, dar starea ei este bună. A vorbit dimineaţa şi cu un psiholog şi mă bucur că a făcut asta. Ce am identificat la toţi trei este sentimentul datoriei îndeplinite”, a declarat ministrul Carmen Dan după vizita la spital.

Luni dimineața, reporterii de la Libertatea.ro publică în exclusivitate imagini cu momentul în care Ștefania, jandarmerița de 23 de ani bătută de huligani, era ajutată de colegi să iasă din zona unde erau luptele cu protestatarii. ”Tânăra merge pe picioare, flancată de doi colegi jandarmi și protejată cu un scut, iar când ies din mulțime, le spune:  ”Fraților, unde dracu’ m-ați dus!”. Filmarea a fost făcută la ora 23:14, la trei minute de la ordinul de intervenție dat de prefectul Capitalei. Ștefania a fost bătută în jurul orei 23:00”, scrie Libertatea.

Într-o intervenție, luni dimineața, la Digi24, un purtător de cuvânt al jandarmeriei, Georgian Enache, a explicat că anunțul inițial a fost făcut pe baza hartiilor medicale și că nu sunt specialiști.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...