VIDEO „Deranjamente”, la Moscova, după arestarea lui Igor Ghirkin

VIDEO „Deranjamente”, la Moscova, după arestarea lui Igor Ghirkin

La tribunalul din Moscova unde s-a decis reținerea teroristului rus Igor Ghirkin-Strelkov, „tovarășul său de arme” Pavel Gubarev a fost arestat.

Gubarev este un politician ucrainean pro-rus care s-a proclamat „Guvernator al Poporului" din Republica Populară Donețk în 2014.

El a fost reținut în zona Tribunalului Meșceansky din Moscova, unde teroristul Igor Ghirkin-Strelkov a fost pus în arest pentru două luni.

Înainte de aceasta, Gubarev a organizat un miting în sprijinul lui Ghirkin, care l-a criticat pe Putin și pe Ministerul Apărării din Rusia.

„Mă îndrept către Tribunalul Meșceansky din Moscova. Fiecare rus ar trebui să fie acolo acum”, a îndemnat politicianul pro-rus.

În momentul comunicării lui Gubarev cu presa, doi oficiali de securitate l-au abordat și i-au cerut să-i urmeze.

"Strelkov a spus de la începutul SVO (operațiunea speciala a lui Putin -n.red), când nu a mers conform planului și soldații noștri au început să moară ca urmare a unei planificări incorecte, a evaluării incorecte a situației de luptă cu zeci de mii de soldați. Sunt martor la toate acestea. Strelkov a criticat întotdeauna acțiunile conducerii Ministerului Apărării", a reușit să spună Gubarev.

După aceste cuvinte, a fost luat fără să i se spună motivul reținerii.

Adepții lui Strelkov îl amenință pe Putin cu pierderea Rusiei, iar în arestarea lui Ghirkin ei văd o amenințare pentru toți cei care și-au permis să critice regimul.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat