VIDEO Despescu (MAI): Modul de acţiune a Poliţiei privind evenimentele legate de înmormântarea lui Emi Pian - asumat

VIDEO Despescu (MAI): Modul de acţiune a Poliţiei privind evenimentele legate de înmormântarea lui Emi Pian - asumat

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a afirmat, joi, că modul în care s-a acţionat înainte şi în timpul înmormântării lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost asumat, având ca scop prevenirea incidentelor violente în data de 9 august.

"Ca principală misiune, am solicitat devansarea funeraliilor şi am cerut reprezentanţilor Bisericii sprijin în acest scop. Modul în care ne-am îndeplinit misiunea a fost asumat, fiind cea mai eficientă soluţie legală pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi de a preveni incidente violente în data de 9 august. În nicio clipă, Poliţia Română nu a negociat siguranţa cetăţenilor cu nicio persoană, indiferent de calitatea acestora. Nu s-a negociat nici aplicarea legii, ci s-au impus măsuri de natură să prevină producerea unor evenimente grave", a declarat Bogdan Despescu, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române.



Potrivit acestuia, existau informaţii că la înmormântarea din 9 august ar fi urmat să participe aproximativ 3.000 de persoane, existând riscul producerii unor violenţe.

"Evenimentul din Bucureşti de la începutul lunii august a fost permanent monitorizat de către mai multe structuri din cadrul MAI, misiunea noastră fiind aceea de a preveni producerea unor incidente grave. Urmare a analizelor de risc, a rezultat că era pusă în pericol sănătatea persoanelor din municipiul Bucureşti, existau date şi informaţii că la procesiunea de duminică, 9 august, erau aşteptate să participe aproximativ 3.000 de persoane. Această situaţie putea să conducă la răspândirea infecţiei cu noul coronavirus prin încălcarea normelor sanitare. De asemenea, exista riscul produceri unor acte de de violenţă de natură să afecteze ordinea publică în Capitală", a spus Despescu.

În spaţiul public au apărut imagini cu momentul în care reprezentanţi ai Poliţiei se întâlnesc cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria