VIDEO Dezbaterea pe Legea Grațierii în Comisia Juridică

VIDEO Dezbaterea pe Legea Grațierii în Comisia Juridică

Dezbaterea pe Legea Grațierii în Comisia Juridică:

LIVE VIDEO Privesc.eu

Comisia juridica din Senat, care este prima camera sesizata, dezbate de la ora 14.00 proiectul legii gratierii si proiectul de lege pentru completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate. Amintim ca presedintele comisiei Serban Nicolae a depus o serie de amendamente la proiectul Ministerului Justitiei prin care si cei condamnati pentru infractuni de coruptie sa poata beneficia de gratiere.

18.02: Serban Nicolae, despre proiectul legii gratierii: "Graţierea priveşte pedepse, nu persoane. Dacă înţelege toată lumea că e vorba de graţierea unor pedepse probabil că va fi mult mai simplu să ajungem la o soluţie. Ceea ce nu exclude varianta in care se nu se va finaliza acest proiect legislativ cu un raport de admitere.

17.52 S-a votat raportul de admitere pe proiectul de lege pentru completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, cu amendamente. PNL, care a avut un singur reprezentant la sedinta - Nicoleta Pauliuc - a votat importiva proiectului, senatoare afirmand ca PNL nu considera ca acest proiect rezolva problemele din penitenciare.

Se amana dezbaterea pe proiectul legii gratierii pentru data de 21 martie.

16.15. Serban Nicolae anunta ca s-a trecut de jumatatea amendamentelor. Unul dintre cele adoptate pana in prezent se refera la definirea spatiului considerat necorespunzator ca fiind spatiul de sub 4 mp pentru un detinut.

14.37: S-au discutat abia trei amendamente pana la aceasta ora (pagina 4 din 63). Este posibil ca legea gratierii sa nu mai fie dezbatuta in sedinta de astazi.

14.14 Dezbaterea incepe cu proiectul de lege pentru completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Se ia fiecare amendament depus in parte si se dezbate, apoi se voteaza. Nicolae a declarat ca cel mai probabil nu se va incheia discutia pe acestea in sedinta de marti, fiind depuse 63 respectiv 39 de pagini de amendamente.

Serban Nicolae solicitase la sedinta precedenta din partea institutiilor invitate, precum CSM, Asociatia Magistratilor, UNJR sau Asociatia Penitenciarelor, sa formuleze amendamente.

La sedinta de marti participa reprezentanti ai acestor institutii si ai ministerului Justitiei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!