VIDEO Dezvăluiri ȘOCANTE în Dosarul Microsoft! Peste 200 milioane PREJUDICIU, 60 de milioane ȘPAGĂ!

VIDEO Dezvăluiri ȘOCANTE în Dosarul Microsoft! Peste 200 milioane PREJUDICIU, 60 de milioane ȘPAGĂ!

Veste bună! Vom avea continuare la Microsoft! Dezvăluiri incredibile apar în cel mai mare dosar de corupţie din ultimii ani. Prejudiciul total în dosarul Microsoft ar fi de 218 milioane de dolari, nicidecum doar 16 milioane, cum apare în rechizitoriul DNA. O spune chiar unul dintre inculpaţi, Gabriel Sandu, în faţa judecătorilor și în fața jurnaliștilor. Toata lumea știa că miniștrii trebuie să finanțeze partidele, aveau indicații scrise, pe cine și unde angajează, mai spune Sandu. 

"Din primul moment când am fost chemat am oferit posibilitatea de a colabora la DNA. Iniţial mi-a fost refuzată. Susţin un denunt în care explic ce s-a întâmplat. Eu recunosc fapta, recunosc declaraţiile. De la ce porneste acest denunţ. 104 milioane de dolari între 2004-2008, este prejudiciu grupării transnaţionale Florica. Vă aduc la cunoştinţă că am făcut denunţ la Departamentul de Justiţie al SUA şi la Minsterul de Justiţie din Austria împotriva grupării Florică şi a directorilor Microsoft. Solicit să fie un motiv de micşorare a pedepsei mele şi acordarea uneia cu suspendare. Am făcut cereri exprese atât către ambasada SUA cât şi Austria să precizeze în ce fel s-au făcut intervenţii la mine. 460 din 2009 este Hotărârea de Guvern singura legală din afacerea Microsoft, toate celelalte hotărâri şi documente sunt ilegale. Îmi asum ceea ce spun. Eu ştiu acum că toate demersurile mele sunt inutile pentru că în timpul procesului am aşteptat milă şi îndurare, poate vine cu suspendare. Ar fi trebuit să nu fac asta ci să aduc toate documentele, să fac toate demersurile. Toţi miniştrii aveau directive clare de la partide. Cine se angajează, unde se angajează. Eu recunosc tot în faţa Înaltei Curţi. Recunosc că am pretins şi primit cele peste două milioane. I-am pretins pentru plata campaniei electorale din 2009", a spus Gabriel Sandu în ultimul cuvânt.

Gabriel Sandu, la ieșirea de la Curtea Supremă: ”Am făcut denunțuri împotriva grupării infracționale transnaționale și transguvernamentale. Prejudiciu în acest caz este 104 milioane de dolari, în perioada 2004-2008 și 114,5 milioane de euro 2009-2013. Era vorba de 27 de milioane de dolari prin care eu i-am recuperat prin neplata de la STS pentru că nu au furnizat nimic. Sunt toți miniștrii Educației și toți miniștrii Comunicațiilor și pentru toți cei pentru care s-a cerut aprobarea de la președintele Traian Băsescu pentru a fi cercetați”.

Ultimul termen al dosarului s-a încheiat. Instanța a rămăs în pronunțare. În primă instanță, Gheorghe Ştefan a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi omul de afaceri Dorin Cocoş la câte doi ani de închisoare cu executare şi Nicolae Dumitru la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Decebal Draghiş, unul dintre intermediarii din afacerea Microsoft, a declarat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că i-a dat fostului primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan mari sume de bani în pungi sau genţi "ieftine", bani ce proveneau de la Claudiu Florică. Judecătorii de la instanţa supremă l-au audiat pe Decebal Draghiş, ca martor la cererea avocatului lui Gheorghe Ştefan, scrie Agerpres.

Decebal Draghiş a relatat faptul că l-a cunoscut pe Gheorghe Ştefan în anul 2008, prin intermediul unei cunoştinţe comune, Gabriel Morar, acesta din urmă fiind cel care i-a facilitat obţinerea unor contracte la Oil Terminal Constanţa. În anul următor, Draghiş spune că a înregistrat două societăţi offshore, pentru a desfăşura activităţi în domeniul petrolier, însă împuternicit pe cele două societăţi era o avocată, Luminiţa Mazilu.

"În anul 2009, la solicitarea lui Gheorghe Ştefan am acceptat să folosesc cele două firme offshore pentru a încheia contracte în legătură cu servicii IT. Plăţile urmau să se facă în favoarea lui Gheorghe Ştefan. Pe Claudiu Florică l-am cunoscut după ce mi-a fost prezentat de Gheorghe Ştefan la hotelul Marshal. După această întrevedere, am stabilit să mă întâlnesc cu Florică pentru a perfecta contractele. Ulterior, m-am deplasat cu avocata Luminiţa Mazilu la sediul firmei lui Claudiu Florică pentru a semna contractele. Mi s-a explicat că are nevoie de o firmă tampon pentru acele contracte, eu eram pe dinafara subiectului. Nu am prestat nimic în baza contractelor, dar au fost efectuate plăţi. Banii de la Florică au intrat în două tranşe, în total aproximativ 4 milioane de dolari. Iniţial, convenisem ca eu să iau un comision de zece la sută pe care nu l-am mai obţinut", a spus Decebal Draghiş.

Martorul a adăugat că banii de la Claudiu Florică ajungeau în baza unor contracte fictive în firmele unui alt intermediar, Toni Răzvan, acesta îi scotea cash şi îi dădea lui, pentru a-i remite lui Gheorghe Ştefan.

"Toni Răzvan îmi aducea banii în pungi sau în genţi ieftine. Banii îmi erau aduşi de regulă la birou şi în aceeaşi zi dădeam mai departe lui Gheorghe Ştefan, în diverse locaţii, într-un un apartament al acestuia din Bucureşti, la hotelul Marshal sau la hotelul lui Dorin Cocoş. Am efectuat plăţi şi prin virament, inclusiv pentru două apartamente ale lui Gheorghe Ştefan din Piatra Neamţ. Banii daţi lui Gheorghe Ştefan erau în lei, şi mai mari şi mai mici, de aia plasele erau aşa voluminoase", a mai spus martorul.

Știre inițială: Zi grea pentru inculpații din dosarul Microsoft. Curtea Supremă judecă astazi ultimul termen în acest dosar, în care procurorii cer pedepse maxime.

În primă instanță, în dosarul Microsoft au fost condamnați: oamenii de afaceri Nicolae Dumitru, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, Dorin Cocoș — doi ani cu executare, fostul ministru Gabriel Sandu - doi ani cu executare și fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan - trei ani cu executare.
În plus, magistrații au dispus confiscarea următoarelor sume: un milion de euro de la Nicolae Dumitru, 2.196.035 euro de la Gabriel Sandu, 3.700.000 euro de la Dorin Cocoș, 3.996.360 euro de la Gheorghe Ștefan.
 
Sentinţele care vor fi pronunţate acum de judecători vor fi definitive.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…