VIDEO din COCINA PSD! Marian Oprișan cere deschis premierului Dăncilă amnistie și grațiere, la ședința PSD!

VIDEO din COCINA PSD! Marian Oprișan cere deschis premierului Dăncilă amnistie și grațiere, la ședința PSD!

Comisarul.ro va prezinta, LIVE, cele mai importante informatii, decizii si declaratii de la intalnirile conducerii PSD de duminica.

17.56 Viorica Dăncilă, nimic despre amnistie și grațiere la ședința PSD, în ciuda somațiilor de la Marian Oprișan și Tăriceanu
 
Premierul Dăncilă a evitat în discursul său de duminică la ședința Consiliului Național al PSD subiectele legate de justiție, amnistie și grațiere, în ciuda somației directe venite de la liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan. Dăncilă a vorbit pe larg despre situația economică și reușitele guvernului PSD – ALDE, precum și despre președinția rotativă a UE.

 Și șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut răspicat un ”moment zero” în justiție, denunțând presupusele abuzuri ale ”statului paralel”. Cu toate acestea, Dăncilă nu a marșat la discursul anti-justiție al lui Tăriceanu și Oprișan și nu a promis nici o ordonanță de urgență sau proiect de lege pentru amnistie, grațiere sau altă măsură în justiție.

17.16 Marian Oprișan cere deschis premierului Dăncilă amnistie și grațiere, la ședința PSD: Eu vă rog, vă încurajez să facem dreptate – amnistia și grațierea în România anului 100
 Baronul PSD de Vrancea Marian Oprișan a cerut deschis premierului Viorica Dăncilă amnistie și grațiere. Într-un discurs rostit la tribuna Consiliului Național PSD la Palatul Parlamentului.

 ”Doamna premier, domnul ministru al Justiției,eu vă rog, vă încurajez să facem dreptate – amnistia și grațierea în România anului 100”, a spus Oprișan.

Forțele de dreapta, dușmanii României din interior și exterior încearcă să distrugă partidul românilor. Ar fi nedrept să nu vorbim de ce s-a întâmplat în acest an în PSD. Dacă vrei să trădezi PSD, trădezi România și guvernul. PSD a făcut numai bine românilor

Trebuie să iertăm, să spunem tuturor că singura șansă a țării e să fim solidari în bine. E bine să ne iubim ca cetățeni ai țării, să respectăm legea. Dar cum putem face asta când mii de familii plâng, când Băsescu și camarila lui au generat prin protocoale condamnarea a mii de români, cetățeni cu o singură vină: au spus ceva neconvenabil pentru regimul aflat la putere sau au dezvotlat nepermis de mult capitalul românesc.

Dna premier, domnule ministru al Justiției: dincolo de ce spun cei răi și cei minoritari, PSD trebuie să facă dreptate până la capăt. PSD și Parlamentul trebuie să ducă la capăt reforma justiției pentru ca cetățenii să fie convini că li se va face dreptate, nu cum e în acest moment, doar dacă ai noroc să ai judecători cinstiți să îți faci drepatet.

Pe mine Dumnezeu m-a ajutat și mi-a dat judecători știutori de carte și am scăpat

Există pentru că nu putem uita – mai bine un vinovat în libertatea decât un nevinovat închis – aceasta e justiția. Pentru că în toată lumea civilizată, unde vrem cu toții să ajungem, haideți să ne asumăm responsabilitatea și să apelăm la Constituție, care consacră aceste mijloace. Ne vor opri să mai pierdem bani grei la CEDO pentru viața din pușcării, pe de alt parte reparăm toate nedreptățile din timpul regimului Băsescu.

Fac apel la SRI, SIE, instituțiile de forță, către patrioții din aceste instituții: lăsați ca România în 2019 să aibă un președinte român, care își iubește țara și este bun la suflet.

16:24 ALERTĂ Tăriceanu, atacuri demente la Justiție, UE și președinte! Evocă momentul zero, când „să iertăm și să uităm”. 

”Trebuie să existe un moment zero, să tragem o linie și să o luăm de la capăt. România trebuie vindecată de nedreptăți și abuzuri, să se uite mai mult înainte și mai puțin înapoi Am ajuns în ultimul ceas în care ne putem așeza la masă, putere și opoziție, pentru a hotărî măsurile ce trebuie luate pentru eliminarea abuzurilor și îndreptarea nedreptăților”, a spus duminică șeful ALDE și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la tribuna Consiliului Național al PSD.

Tăriceanu nu s-a referit direct la amnistie și grațiere, dar a folosit teza momentului zero utilizată în trecut de susținătorii acestor măsuri, printre care Liviu Dragnea, Darius Vîlcov, Florin Iordache sau Cătălin Rădulescu.

”Dacă ei (Opoziția și președintele Iohannis – n.red.) nu vor să o facă, o putem face noi, pentru că datorăm asta miilor de familii care au suferit. Putem să iertăm. Abuzurile din justiție au fost rușinea noastră”, a mai spus Tăriceanu.

„Sunt convins că am fi putut face mai mult și mai bine. Am fi putut face minuni dacă am fi găsit în președinte un partener onest. Am sperat să avem în președinte un partener împotriva degradării sistemului de justiție, un partener echilibrat, care să se gândească în primul rând la țară și nu în primul rând la primul mandat. Am sperat să nu avem un al doilea Băsescu. Am avut și pierderi importante în acest război de gherilă, două guverne, mulți am fost târâți în fața procurorilor și instanțelor pentru fapte pe care nu le-am comis”, a declarat Tăriceanu.

 Calin Popescu Tariceanu sustine ca Romania este discriminata de UE, ca bancile occidentale practica dobanzi mult mai mare decat in vest si obtin profituri mari pe seama romanilor, ca firmele occidentale aduc in Romania produse de calitate inferioara. El sustine ca nu este un discurs nationalist, ci ca urmareste sa sustina o Uniune Europeana cu o singura viteza si fara cetateni de mana a doua. Din cand in cand se aud din sala aplauze

 "S-a ajuns ca un număr redus de persoane, ca Maior, Colea, Kovesi, Livia Stanciu, să stabilească de la cine poate fi președinte, cine poate fi ministru, până la cine poate fi numit director general într-un minister. Lucrurile au luat-o complet razna în 2010 şi lucrurile nu s-au schimbat nici după schimbarea locatarului de la Cotroceni.

 Judecătorii primeau într-un plic informații confidențiale, nu probe, despre acuzați, informații la care acuzații sau avocații lor nu aveau acces. Acuzații erau condamnați în baza informațiilor secrete, nu a probelor. Aceasta este esența protocoalelor. De ce au făcut judecătorii acest lucru? Probabil că au crezut că făcând așa sunt patrioți. Nu știu dacă e ceva patriotic în a încălca legea și Constituția. Erau șantajați cu dosare. Așa înțelegem opoziția aproape turbată a statului paralel la schimbarea legilor justiției, la înființarea secției speciale de investigare a magistraților.

Ce e de făcut? Închidem ochii și ne prefacem că aceste acuzutii nu există? Se va schimba ceva dacă ne prefacem că aceste abuzuri nu există? (...) Trebuie să existe un moment zero, trebuie să tagem linie și să o luăm de la capăt. România trebuie vindecată de nedreptăți și abuzuri, trebuie să înceapă să se uite mai mult înainte și mai puțin înapoi", a afirmat Tăriceanu.

Tariceanu enumerat realizarile guvernarii PSD-ALDE si sustine ca s-ar fi putut face mai mult daca ar fi gasit in presedintele Klaus Iohannis un partener, care s-ar fi gandit in primul rand la tara si nu la al doilea mandat. Continua discursul cu abuzurile din Justitie - Coldea, Maior, Kovesi si Livia Stanciu, nominalizati printre cei vinovati.

 ”Dacă ei (Opoziția și președintele Iohannis – n.red.) nu vor să o facă, o putem face noi, pentru că datorăm asta miilor de familii care au suferit. Putem să iertăm. Abuzurile din justiție au fost rușinea noastră”, a mai spus Tăriceanu.

Abuzurile din justitie sunt de vina si pentru intarzierile din infrastructura, sanatate, educatie. El sustine ca judecatorii dadeau decizii in baza unor informatii, nu probe, primite in plic, aceasta fiind esenta protocoalelor secrete, in timp ce alte dosare erau tinute in dulap pentru santaj.

Șeful ALDE a mai spus că nu există nici un pericol pentru ruperea coaliției cu PSD. ”Orizontul nostru trebuie să fie 2024, așa cum am discutat cu colegul meu, Liviu (Dragnea – n.red.)”, a spus el.

16:20 - Fostul ministru al Apararii, Mihai Fifor, a fost ales, duminica presedinte al Consiliului National al PSD. El a fost ales cu unanimitate de voturi.

16:00 - la sedinta informala se discuta despre Fondul pentru autoritatile locale anuntat de Liviu Dragnea, dar si despre prioritatile PSD pe acest final de an, potrivit Antena 3. La finalul zilei, vor tine discursuri Liviu Dragnea, Viorica Dancila, dar si liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu

15:57 - Si liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, participa la sedinta informala a PSD. Tariceanu a ajuns in biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputatilor cu 10 minute inainte de ora 16.00, ora la care este programata sedinta Consiliului National, informeaza Mediafax.

14:40 - Printre liderii PSD prezenti in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, se numara premierul Viorica Dancila, ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache si Marian Oprisan, informeaza Mediafax. Premierul Viorica Dancila a venit impreuna cu ministrul de Interne, Carmen Dan, la intalnirea informala a social-democratilor.

14:30 - Liviu Dragnea a convocat mai multi lideri de filiale judetene la o intalnire informala inainte de sedinta Consiliului National. Apropiatii presedintelui PSD au fost convocati de la ora 14:30 la Palatul Parlamentului, informeaza Realitatea TV.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”