VIDEO Discuţiile ruso-ucrainene în Antalia: Occidentul se comportă periculos, Rusia nu va mai depinde niciodată de el (Lavrov)

VIDEO Discuţiile ruso-ucrainene în Antalia: Occidentul se comportă periculos, Rusia nu va mai depinde niciodată de el (Lavrov)

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat joi, după discuţiile avute cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba în Antalia (Turcia), că Occidentul se comportă periculos şi că operaţiunea militară a Rusiei în Ucraina se desfăşoară conform planului, transmite Reuters.

În conferinţa de presă de la finalul întâlnirii, Lavrov a spus că Occidentul creează în regiune un pericol care va persista mulţi ani, şi că aceia care furnizează arme în Ucraina şi mercenarilor de acolo 'ar trebui să înţeleagă că vor purta responsabilitatea acţiunilor lor'.

'Aceste ţări creează un pericol colosal, inclusiv pentru ele însele', a insistat el, evocând în special livrările de rachete aer-sol portabile şi riscul utilizării lor împotriva 'aviaţiei civile'. 'Unde vor merge aceste mii de sisteme aer-sol portabile este o întrebare pe care le-o punem colegilor noştri din UE', a adăugat ministrul rus.

Referitor la discuţiile cu omologul ucrainean, Lavrov a afirmat că a prezentat propunerile Rusiei şi doreşte un răspuns.

Potrivit ministrului de externe rus, preşedintele Vladimir Putin nu ar refuza o întâlnire cu omologul ucrainean Volodimir Zelenski pentru a discuta subiecte 'specifice'.

Potrivit EFE, Lavrov a exclus "orice fel de dependenţă viitoare de Occident" a Rusiei, pe motiv că "ştim că ne va trăda din nou, aşa cum îşi trădează propriile sale valori".


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...