VIDEO Dispute în Italia după ce o dansatoare la bară a demonstrat la televiziunea publică cum să fii sexy la cumpărături

VIDEO Dispute în Italia după ce o dansatoare la bară a demonstrat la televiziunea publică cum să fii sexy la cumpărături

Televiziunea publică italiană (RAI) face o anchetă internă, după ce a într-una din emisiunile sale au fost prezentate sfaturi despre cum să fie sexy femeile atunci când fac cumpărături, relatează  BBC . Imediat, totul s-a transformat într-un uriaș scandal.

În această emisiune („Detto Fatto”), difuzată marți, o femeie îmbrăcată foarte sumar, pe tocuri înalte și în pantaloni scurți din piele neagră, le sfătuiește, de pildă, pe telespectatoare ce postură să aibă în supermarket atunci când vor ajungă la produse aflate sus pe rafturi sau cum să se aplece pentru a lua un obiect căzut pe podea. 

Programul, care se dorește a avea o latură de divertisment, a fost difuzat de RAI2 în orele după-amiezii, iar protagonista, Emily Angelillo, este profesoară de dans la bară și balerină. Ea a apărut în studio cu un cărucior de cumpărături și a făcut o demonstrație - cum să mergi pe tocuri în supermarket, cum să îndoi un genunchi „pentru mai mult suspans”, explicând că atunci când se apleacă, femeile ar trebui să fie atente şi să nu-şi depărteze picioarele, „pentru ca situaţia să nu devină mai vulgară”.

Prezentatoarea emisiunii, actriţa Bianca Guaccero, în vârstă de 39 de ani, a continuat în acelaşi registru făcând diverse comentarii, iar unul dintre ele a fost: „Îi vei face pe toţi bărbaţii să leşine în supermarket!”.

bianca guacero detto fatto instagram Bianca Guaccero, prezentatoarea emisiunii „Detto Fatto” de la RAI 2 Foto: Instagram Bianca Guaccero

Episodul a suscitat un val de indignare în rândul telespectatorilor și al politicienilor, cu atât mai mult cu cât a fost difuzat în ajunul zilei prin care se marca pe plan internațional campania de eliminare a violenței împotriva femeilor. 

Într-un mesaj publicat pe Twitter, Valeria Fedeli, fost ministru al Educaţiei, a spus că a fost „absurd, ruşinos şi ofensator” ca postul RAI să difuzeze o astfel de emisiune cu o zi înainte de 25 noiembrie, data la care, în urma unei rezoluţii adoptate de ONU, este marcată Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor.

Vittoria di Trapani, directoarea sindicatului jurnaliştilor din grupul media RAI, a spus că episodul de marţi a fost „ruşinos” şi „nedemn” pentru televiziunea publică din Italia.

„Detto Fatto” este un program de divertisment care „a comis o eroare foarte gravă, pentru care eu sunt primul care îşi cere scuze în faţa telespectatorilor”, a declarat ulterior directorul postului RAI2, Ludovico Di Meo.

Directorul televiziunii publice, Fabrizio Salini, a suspendat emisiunea și a cerut să i se aducă explicații și vinovați, subliniind că episodul „nu are nimic a face cu serviciul public și cu linia editorială a RAI”.

Prezentatoarea Bianca Guaccero și-a cerut scuze în numele echipei și a spus că nu se va mai întâmpla pe viitor. Ea le-a cerut iertare pe Facebook tuturor femeilor care s-au simțit insultate.

Editor

Directorul executiv al RAI a suspendat emisiunea şi a cerut o anchetă subliniind că episodul „nu are nicio legătură cu serviciul public şi linia editorială a Rai”.
Emily Angelillo a prezentat scuze pe Facebook explicând că „îi pare rău dacă femeile s-au simţit insultate”.
Ministrul Andrea Martella a condamnat episodul: „Poate ar fi nevoie de un tutorial care să arate nu cum să-ţi pui produse în coş, ci cum să te ocupi de serviciile publice fără să calci în picioare valorile şi tradiţia Rai”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

3 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene