VIDEO Două elicoptere Apache ale armatei americane s-au prăbuşit în Alaska

VIDEO Două elicoptere Apache ale armatei americane s-au prăbuşit în Alaska

Trei piloţi de elicoptere ale armatei americane au murit după ce două aparate de zbor Apache s-au prăbuşit în centrul statului american Alaska, în timp ce se întorceau de la o misiune de antrenament, potrivit unor oficiali militari, citaţi de Washington Post, transmite News.ro.

Elicopterele Apache erau de la Divizia a 11-a Aeroportată din cadrul Regimentului 25 Aviaţie de la Fort Wainwright. Acestea s-au prăbuşit, joi, în apropiere de Healy, Alaska, la circa 80 de mile sud-vest de Fairbanks. Trei din cei patru oameni aflaţi în elicoptere au murit, a declarat căpitanul Molly Treece, purtătoare de cuvânt a Armatei. Supravieţuitorul a fost transportat la spital, a arătat Treece.

Cele două elicoptere Apache AH-64 "s-au prăbuşit astăzi în apropiere de Healy, în Alaska, în timp ce se întorceau de la un zbor de antrenament", a declarat Divizia 11 Aeropurtată a Armatei SUA, potrivit unui comunicat.

"Salvatorii sunt la faţa locului. Incidentul este în curs de investigare şi mai multe informaţii vor fi dezvăluite odată ce vor fi disponibile", a indicat sursa citată.

La sfârşitul lunii martie, nouă soldaţi au murit în prăbuşirea a două elicoptere Black Hawk ale armatei americane în timpul unui exerciţiu de zbor de noapte în Kentucky (centru-est).

Sursa: Agerpres


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro