VIDEO Două întâmplări bizare cu soldați ruși în Ucraina

VIDEO Două întâmplări bizare cu soldați ruși în Ucraina

O înregistrare video realizată din dronă de operatorii ucraineni a surprins modul nonșalant în care un soldat rus își abandonează un camarad după ce în preajma lor a căzut un obuz lansat de artileria ucraineană.

soldati rusiFoto: Olga MALTSEVA / AFP / Profimedia

Filmarea de doar 23 de secunde arată cum cei doi militari ruși se deplasau împreună probabil în apropierea liniei frontului înainte ca un obuz lansat de ucraineni să cadă la o distanță de câțiva metri față de ei.

Unul dintre cei doi soldați ai Moscovei cade la pământ și pare incapabil să se mai ridice. După ce camaradul său încearcă să „tragă” de el preț de câteva secunde, el renunță la tentative și își vede mai departe de drum.

Nu este în întregime clar dacă soldatul rus a murit în urma loviturii sau doar a fost grav rănit, filmarea părând să arate în jurul secundelor 00:12-00:13 că el mai mișcă. Însă câteva secunde mai târziu un al doilea obuz al ucrainenilor aterizează exact unde se afla el, ucigându-l în cazul în care încă era în viață.

Celălalt soldat rus a luat însă deja o distanță considerabilă față de locul loviturii până când a căzut acest al doilea obuz.

Înregistrarea video este remarcabilă și datorită faptului că soldatul rus rămas în viață nu pare foarte îngrijorat de faptul că se află sub tirul artileriștilor ucraineni, deplasându-se în continuare la pas lejer și nepărând a schița vreun gest de îngrijorare sau teamă, cum ar fi normal în astfel de situații.

O altă înregistrare video apărută pe platformele social media chiar marțea aceasta a surprins de asemenea un moment aproape suprarealist, arătând cum un grup de soldați ruși ce s-au adăpostit un crater așteaptă să cadă o grenadă lansată de ucraineni asupra lor, fără a încerca să fugă să-și salveze viața.

Înregistrarea arată clar că soldații ruși au văzut atât drona ucraineană ce survolează deasupra lor, cât și momentul în care aceasta lansează ceea ce pare a fi o grenadă de mână căreia operatorii ucraineni i-au atașat „aripioare”. Niciunul dintre militarii ruși nu a depus însă vreun efort pentru a sări din craterul în care s-au adăpostit împreună.

Atenție! Imagini ce pot avea un impact emoțional:

După cum se poate observa clar în înregistrare, soldații ruși văd atât drona ucraineană ce survolează deasupra lor, cât și momentul în care aceasta lansează ceea ce pare a fi o grenadă de mână căreia operatorii ucraineni i-au atașat „aripioare”. Deși soldații ruși par să se agite în momentul în care văd bomba care cade asupra lor, niciunul dintre ei nu depune niciun efort pentru a sări din craterul în care s-au adăpostit împreună.

Paul Jawin, contul care a publicat înregistrarea video, la fel ca multe alte filmări cu luptele din Ucraina, notează că ar fi vorba de un grup de soldați ruși care a supraviețuit după ce vehiculul blindat de luptă al infanteriei a fost distrus în timpul unei tentative de asalt nereușite.

Astfel de afirmații însă nu pot fi confirmate independent și o geolocalizare exactă a loviturii este imposibilă din cauza cadrului îngust al filmării.

Soldații ruși, victimele frigului?

Numeroși internauți au comentat la postarea cu înregistrarea video că soldații ruși n-ar fi încercat să fugă fiindcă erau „înțepeniți” din cauza frigului, un lucru care ar putea explica și de ce stau toți lipiți unii de alții în craterul lăsat de explozia unui obuz de artilerie (pentru a încerca să se încălzească).

De altfel în înregistrare se poate vedea că, deși par relativ gros îmbrăcați, soldații ruși n-au echipament de iarnă cu camuflajul alb specific, ci tot uniformele kaki de vară/toamnă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...