VIDEO Dr. Gheorghiţă referitor la afirmaţiile ÎPS Teodosie despre vaccinare: Milităm pentru dreptul la libera exprimare

VIDEO Dr. Gheorghiţă referitor la afirmaţiile ÎPS Teodosie despre vaccinare: Milităm pentru dreptul la libera exprimare

Fiecare persoană are dreptul să se exprime şi să aleagă dacă doreşte să se vaccineze sau nu, a afirmat marţi coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat într-o conferinţă de presă cum comentează o serie de afirmaţii despre vaccinare făcute marţi de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, dr. Gheorghiţă a amintit că vaccinarea este voluntară: "Milităm pentru dreptul la libera exprimare şi la alegerea fiecărei persoane în parte dacă doreşte sau nu să se vaccineze. După cum ştim, vaccinarea este voluntară, nu este obligatorie, este gratuită, aşa încât orice persoană care doreşte la un moment dat să se vaccineze poate să facă acest lucru".

El susţine că afirmaţiile înaltului prelat nu reprezintă vreo lovitură adusă campaniei de vaccinare.

"Sunt multe alte persoane din cadrul BOR care încurajează sau care, mă rog, nici nu încurajează, nici nu descurajează. Până la urmă, trebuie să oferim informaţiile necesare fiecărei persoane, astfel încât să decidă în final ceea ce doreşte sa facă", a spus dr. Gheorghiţă.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat, marţi, referitor la vaccinarea împotriva noului coronavirus că fiecare este "liber" în a lua o decizie în acest sens, el neputând-o nici interzice, nici promova, recomandarea sa fiind să se ţină cont de "sfatul medicului şi conştiinţa personală".

Teodosie a spus că în ultimele zile a citit mai multe studii medicale, ajungând la concluzia că nu poate avea un răspuns categoric cu privire la vaccinare. AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

4 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

5 Două femei, una frumoasă, una...