VIDEO Dr. Valeriu Gheorghiţă: Începând din 15 ianuarie echipe mobile de vaccinare merg la centrele medico-sociale

VIDEO Dr. Valeriu Gheorghiţă: Începând din 15 ianuarie echipe mobile de vaccinare merg la centrele medico-sociale

Etapa a doua de vaccinare va începe cu persoanele din centrele medico-sociale şi începând din 15 ianuarie echipe mobile se vor deplasa către acestea, a declarat marţi şeful campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă.

"Chiar în data de 15 (ianuarie - n.r.) echipele mobile merg la centrele medico-sociale şi efectuează vaccinarea", a declarat dr. Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.



În ceea ce priveşte modalitatea de efectuare a procesului de vaccinare, el a arătat că există instrucţiuni elaborate şi deja transmise către direcţiile de sănătate publică, chiar de la sfârşitul săptămânii trecute.

"La nivelul fiecărui judeţ, Direcţia de sănătate publică, care are în evidenţă toate centrele medico-sociale, împreună cu nucleul de coordonare de la nivel judeţean, stabileşte programarea acestor centre în vederea vaccinării. Cu cel puţin 24 de ore anterior deplasării echipei, se anunţă administratorul pentru a obţine consimţământul informat al persoanelor care se află internate în centrele medico-sociale, apoi echipa mobilă de vaccinare se deplasează la faţa locului cu vaccinurile necesare", a detaliat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, la sediul centrului se pot vaccina atât angajaţii cât şi beneficiarii, precum şi persoanele internate, acestea urmând a fi introduse ulterior în Registrul Naţional al vaccinării, iar modalitatea de obţinere a consimţământului informat se face respectând procedurile legale în vigoare, de la aparţinătorii de gradul I în jos.

"Dacă nu există aparţinători care să-şi exprime consimţământului, atunci se poate constitui o echipa medicala din două sau trei persoane care stabilesc înspre binele pacientului", a completat dr. Gheorghiţă. AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”