VIDEO Dr. Valeriu Gheorghiţă: Persoanele vârstnice să se programeze pentru vaccinare prin medicul de familie

VIDEO Dr. Valeriu Gheorghiţă: Persoanele vârstnice să se programeze pentru vaccinare prin medicul de familie

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că se recomandă ca pentru persoanele vârstnice programarea la vaccinare să fie făcută de către medicii de familie.

"Majoritatea colegilor cu care am vorbit din reţeaua de medicină de familie au şi solicitări în acest sens şi au şi făcut o evaluare a persoanelor pe care le au în îngrijire. Modalitatea de programare se recomandă a fi prin medicul de familie, având în vedere că este în măsură să cunoască istoricul medical al fiecărei persoane şi să ofere informaţiile necesare legate de vaccinare şi de beneficiile vaccinării şi, practic, cu fiecare persoană în parte se stabileşte ziua şi centrul de vaccinare în care doreşte să fie vaccinat. Programarea se poate face şi individual, separat, prin aparţinători, prin call center sau prin direcţia de asistenţă socială", a explicat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.



El a adăugat că nu sunt deocamdată date de la medicii de familie pentru o estimare a intenţiei de vaccinare în rândul persoanelor vârstnice.

Gheorghiţă a menţionat că pentru zonele în care nu există dispensare sau puncte medicale vor fi organizate caravane mobile pentru vaccinare.



"Sunt judeţe unde sunt identificate şi pregătite (caravanele mobile - n.r.), sunt judeţe în care încă se pregătesc, sunt în curs de echipare aceste caravane mobile. O estimare - la nivel naţional sunt circa 42-43 de caravane mobile necesare", a menţionat acesta. AGERPRES/(A - autor: Dana Piciu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...