VIDEO Dragnea, al treilea atac la șeful SRI în două săptămâni: „Edi, te întreb, ești de acord ca ofițerii SRI să facă cercetări penale?”

VIDEO Dragnea, al treilea atac la șeful SRI în două săptămâni: „Edi, te întreb, ești de acord ca ofițerii SRI să facă cercetări penale?”

Liviu Dragnea a avut joi încă o ieșire la adresa șefului SRI, a treia din ultimele două săptămâni. ”Îl rog pe Hellvig să răspundă: Edi, te întreb, ești de acord ca ofițerii SRI să facă cercetări penale? Aștept răspuns public”, a spus Dragnea joi la Parlament, într-o discuție cu ziariștii în care a fost extrem de agresiv la adresa acestora.

Interpelarea la adresa lui Hellvig a venit după ce Dragnea amintise că guvernul Cioloș a modificat Codul Penal prin OUG în 2016 și i-a acuzat pe ziariști că nu au protestat la acel moment. ”Nu legiferează nici Iohannis, nici Parchetele. E deranj foarte mare că Parlamentul vrea să respecte Constituția. Nu am auzit pe nimeni să protesteze în 2016 că s-a modificat Codul Penal prin OUG de către Cioloş şi Prună astfel ca ofiţerii SRI să poată să facă cercetări penale. Acum îl întreb pe bunul meu prieten Hellvig să răspundă: Edi, te întreb, ești de acord ca ofițerii SRI să facă cercetări penale? Aștept răspuns public”.

Pe 22 iunie, Dragnea declarase la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD că va rămâne la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor, precizând că nu îl sperie nici Klaus Iohannis şi nici Eduard Hellvig. La acel moment, Comitetul Director al SRI a dat un comunicat de presă în care a arătat că Serviciul ”nu se implică în jocuri de putere”.

Dragnea l-a atacat pe Hellvig și pe 25 iunie. Întrebat de reporteri de ce a început să îl critice pe Hellvig, Dragnea a spus ”a cedat și el”. Dragnea nu a explicat în fața cui ar fi cedat Hellvig, dar cu câteva secunde mai devreme declarase că el le transmite tuturor că ”nu cedez în fața statului paralel”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…