VIDEO Dragnea, gest de o lașitate incredibilă în direct la Antena 3! Cât te mai ascunzi în spatele acestei femei, nenorocitule?/Document

Dragnea, gest de o lașitate incredibilă în direct la Antena 3! Cât te mai ascunzi în spatele acestei femei, nenorocitule? Oameni buni, Dragnea s-a cerut în direct la televiziunea al cărui patron i-a impus trei oameni pe lista cu eligibili de la europarlamentare pentru a arunca în spatele amărâtei de Sevil Shaiddeh un protocol semnat de ministerul dezvoltării cu DLAF în timpul mandatului său de ministru. Cu alte cuvinte, ce-a spus Dragnea la Antena 3? Că el era ministru, că-i apare numele în document ca fiind cel care asumă acel document, dar că a pus-o pe Shaiddeh să semneze în locul lui! Deci, nu el a semnat!!!! Adică să nu mai mintă liberalul ăla din platou că a semnat el!!!!

De la 1h31.40:

Știre Antena 3: „Liviu Dragnea nu a mai rezistat și a sunat în direct la Antena 3 ca să apostrofeze un liberal: "Minți cu nerușinare!"

Momente tensionate, miercuri seară, la 'Sinteza zilei".

Liviu Dragnea a solicitat să intre în direct prin telefon după ce un lider PNL a lansat o acuzație la adresa sa. Deputatul Virgil Guran afirmase cu câteva minute înainte în emisiune că liderul social-democrat a semnat un protocol pe vremea când era ministru al Dezvoltării, fapt pe care Liviu Dragnea a ținut să-l nege.

Liviu Dragnea: "Cineva din platou a spus: 'întrebați-l pe Dragnea despre protocolul semnat'. Folosesc același limbaj: 'Guran, ce protocol am semnat eu?"

Virgil Guran: "Când erați ministru, chiar la televiziune. Dacă vreți, mâine vă prezint exact situația. Am văzut protocolul prezentat de la...".

Liviu Dragnea: "Guran, minți cu nerușinare! S-a spus pe televizor, s-a arătat la televizor. A fost Semnătura lui Sevil Shhaideh"

Virgil Guran: "Nu am obiceiul, Liviu Dragnea, să mint cu nerușinare, stai liniștit, că n-am acest obicei, ci am obiceiul să spun adevărul".

Liviu Dragnea: "E semnătura lui Sevil Shhaideh. Termină cu minciunile!"

Virgil Guran: "Termină tu cu minciunile, că eu nu mă ocup de treaba asta".”

Protocolul DLAF-MDRAP:

 Dragnea era informat lunar, până în 5 ale lunii, despre investigațiile DLAF și ce cazuri ajungeau la DNA!

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a semnat in 2014, cand era ministru al Dezvoltarii, un protocol de colaborare cu Departamentul pentru lupta antifrauda (DLAF), in baza caruia avea acces constant la o serie de informatii despre investigatiile in curs. Aceste date confidentiale trebuiau transmise lunar, iar DLAF trebuia sa mai informeze daca era sesizat DNA in vreunul din cazuri, dezvăluie jurnalistul Ionel Stoica pe Ziare.com.

Protocolul a fost semnat in februarie 2014, perioada in care Liviu Dragnea conducea Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si ocupa demnitatea de vice-prim ministru. Politicianul a ocupat aceste functii in perioada decembrie 2012 - mai 2015.

In februarie 2014, DLAF era condus chiar de actualul sef Andrei-Atila-Luca Chendi. Acesta a fost numit pentru prima data la conducerea DLAF in perioada iulie 2013 - iulie 2016. El a revenit la conducerea DLAF in octombrie 2018, dupa ce procurorul Marius Vartic si-a dat demisia din functie.

"DLAF transmite lunar"

In esenta, obiectul "Protocolul de cooperare" dintre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si Departamentul pentru lupta antifrauda (DLAF) stabilea domeniile si procedurile de cooperare interinstitutionala. Asta in contextul in care MDRAP gestiona mai multe proiecte in cadrul unor programe regionale de dezvoltare finantate din fonduri europene.

In cadrul protocolului se prevede:

"2.2.1. DLAF declanseaza verificari preliminarii si investigatii, dupa caz, conform procedurilor proprii, ca urmare a sesizarilor primite de la MDRAP cu privire la posibile fapte de natura penala, in legatura cu gestionarea, obtinerea sau utilizarea fondurilor europene si informeaza MDRAP privind stadiul acestora si/sau rezultatul verificarilor/investigatiilor efectuate.

2.2.2. La data intrarii in vigoare a prezentului protocol, DLAF transmite MDRAP evidenta controalelor aflate in investigare la nivelul institutiei, a controalelor confirmate sau neconfirmate din punctul de vedere al Departamentului, si transmise la DNA sau parchetul competent (continand date care sa permita identificarea proiectelor -in masura in care sunt detinute de DLAF- in special codul SMIS, denumirea proiectului, numarul contractului de finantate, denumirea beneficiarului proiectului, numarul contractului economic, denumirea contractorului).

2.2.3. Lunar, (in termen de 5 zile lucratoare de la data de 1 a fiecarei luni) DLAF transmite stadiul actualizat al controalelor aflate in investigare sau finalizate."

Potrivit protocolului, schimbul de informatii si documente intre DLAF si MDRAP se realizeaza cu respectarea normelor legale privind protectia informatiilor clasificate si a datelor cu caracter persoanal.

Cu ochii pe fraudele europene

DLAF este institutia de contact a Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF) din cadrul Comisiei Europene si Serviciului de Coordonare Antifrauda (AFCOS) in Romania. Practic, institutia coordonateaza la nivel national lupta impotriva fraudei ce afecteaza bugetul UE.

De asemenea, DLAF asigura, sprijina si coordoneaza indeplinirea obligatiilor ce revin Romaniei privind protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene, in conformitate cu prevederile art.325 dinTratatul privind functionarea Uniunii Europene.

Cazul "Tel Drum"

Dupa cum se stie, ancheta in cadrul Tel Drum-Liviu Dragnea a fost deschisa ca urmare a unei investigatii OLAF, privind modul in care Consiliul Judetean Teleorman a incredintat doua contracte firmei Tel Drum.

Reabilitarea DJ701, limita jud. Dambovita - Gratia - Poieni - Silistea - Scurtu Mare - Slavesti - Ciolanesti - Zambreasca - Dobrotesti, km 44+240 - 104+890 (55,450km), cod SMIS 1099 a avut o valoare totala 118.783.998,68 lei, din care buget eligibil de 92.102.341,02 lei.

Reabilitarea DJ 506 Cervenia-Vitanesti-Babaita-km 17+400-km 58+000, cod SMIS 1124, in valoare totala de 65.100.594,91 lei, din care buget eligibil 52.105.690,38 lei.

La ambele lucrari, beneficiar este Consiliul Judetean Teleorman.

Contractele au fost semnate in perioada 2009-2011, cand Liviu Dragnea era presedinte al CJ Teleorman. Potrivit DNA, Liviu Dragea era si persoana care controla, prin interpusi, societatea Tel Drum.

Nereguli privind modul de derulare a acestor contracte au fot sesizate de OLAF inca din 2011, moment in care s-a cerut autoritatilor romane sa faca corectii. Ulterior, oficialii europeni au sesizat DNA.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 PSD, în pragul exploziei! Procurorii se pregătesc de reținerea „Rețelei Burci” / Cristian Burci, fugit acum în D…

3 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

4 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!

5 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!