VIDEO Dragnea, în ziua când Mazăre a făcut recurs la condamnarea de 9 ani, din Madagascar: Şi eu îi sprijin pe magistraţi şi îi sprijin cu toate puterile mele. Nu am făcut nimic împotriva lor

VIDEO Dragnea, în ziua când Mazăre a făcut recurs la condamnarea de 9 ani, din Madagascar: Şi eu îi sprijin pe magistraţi şi îi sprijin cu toate puterile mele. Nu am făcut nimic împotriva lor

Dragnea, în ziua când Mazăre a făcut recurs la condamnarea de 9 ani, din Madagascar: Şi eu îi sprijin pe magistraţi şi îi sprijin cu toate puterile mele. Nu am făcut nimic împotriva lor. Dragnea, cinic: Şi eu îi sprijin pe magistraţi şi îi sprijin cu toate puterile mele. Nu am făcut nimic împotriva lor.

De la minutul 02.00:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că şi el îi sprijină pe magistraţi „cu toate puterile” sale, adăugând că nici el, nici partidul nu au făcut nimic împotriva acestora.

El a fost întrebat, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, cum vede protestele actorilor care au ieşit în stradă pentru a-şi arăta sprijinul pentru magistraţi.

„Şi eu îi sprijin pe magistraţi şi îi sprijin cu toate puterile mele pe magistraţii din România. Nu văd de ce nu i-aş sprijini. Nu am făcut absolut nimic, nici eu, nici PSD, împotriva magistraţilor, ba, dimpotrivă, cu tot ce am putut am sprijinit creşterea de salarii pentru magistraţi, am sprijinit investiţii în infrastructură, am sprijinit drepturile de pensie şi, de asemenea, am pus umărul toţi, cât am putut, pentru a face o legislaţie care să mărească independenţa magistraţilor şi care să îi protejeze pe judecători de toate abuzurile care au ieşit la iveală şi care, probabil, vor mai ieşi la iveală. Faptul că au fost mii de dosare, din ceea ce am văzut cu toţii, deschise din oficiu împotriva unor judecători pe deciziile luate, adică pe sentinţele date, mie mi se pare un lucru de o gravitate foarte mare. Trebuie să limpezim şi să definim în ce constă sprijinul pe care îl dăm unul sau altul pentru magistraţi în această ţară. Eu am spus şi spun în continuare că voi face tot ce ţine de mine pentru ca judecătorii din România să ajungă la un nivel de decizie care să nu mai fie afectată de niciun serviciu secret în baza unor protocoale, de niciun mijloc de şantaj sau de ameninţare”, a spus Dragnea.

Potrivit lui Dragnea, afirmaţii de genul „PSD încearcă să îşi subordoneze Justiţia” nu au acoperire. „Care Justiţie să fie subordonată şi prin ce mijloace, în condiţiile în care noi am transferat cât am putut, prin lege, să meargă decizii la Consiliul Superior al Magistraturii, care nu este politic şi unde sunt doar judecători şi procurori?”, a menţionat preşedintele PSD.

Radu Mazare contesta din Madagascar sentinta definitiva la 9 ani de inchisoare

Cinci persoane condamnate in dosarul Retrocedarilor de pe litoral au depus, luni dimineata, o contestatie in anulare, cale extraordinara de atac impotriva sentintei definitive. Printre acestia este si fostul edil al orasului Constanta, Radu Mazare, condamnat la 9 ani de inchisoare si fugit in Madagscar din 2017, relatează Ziare.com.

Fostul edil Radu Mazare, Paraschiva Barbu, Laurentiu Horatiu Dima si sotii Carmen si Marius Puscasi au depus astazi o contestatie in anulare - apel in dosarul "Retrocedarilor de pe litoral".

"Cauza se afla in procedura de camera preliminara. Primul termen de judecata urmeaza a fi alocat ulterior", se arata pe site-ul Inaltei Curti.

Cine sunt cei care fac contestatia

Printre cei patru condamnati care se plang de decizia din acest dosar se numara un evaluator si mai multe persoane interpuse in lantul achizitionarilor de drepturi litigioase.

Ziare.com a analizat pentru ce infractiuni au fost gasiti vinovati si ce pedepse au primit:

Radu Mazare, fost primar al Constantei: 9 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat. Instanta a constatat ca infractiunea de fals intelectual este prescrisa.

Alin Horatiu Dima, evaluator agreat de Primaria Constanta: 6 ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si asociere pentru savarsirea de infractiuni. Instanta a constatat ca infractiunea de complicitate la fals intelectual este prescrisa.

Paraschiva Barbu, interpus pentru cumparatorii terenurilor: 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz in serviciu si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Marius Puscasi, cesionar cumparator de drepturi litigioase: 3 ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si asociere pentru savarsirea de infractiuni. Instanta a constatat ca mai multe infractiuni s-au prescris: fals intelectual, uz de fals si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Carmen Puscasi, cesionar cumparator de drepturi litigioase: 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz in serviciu si asociere pentru savarsirea de infractiuni. Instanta a constatat ca mai multe infractiuni s-au prescris: complicitate la fals intelectual, uz de fals si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Călin Georgescu, cenzurat pe youtube

2 Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea / Acum se războiește în Justiție cu foștii pri…

3 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

4 Cât a plătit o tânără din Marea Britanie pentru un palton și câteva bluze comandate online din UE, după Brexit

5 Așa o fi?