VIDEO Dragnea, nou atac la Iohannis. E deranjat că președintele, comandantul suprem al armatei, nu-l consultă ce tehnică militară trebuie cumpărată!

VIDEO Dragnea, nou atac la Iohannis. E deranjat că președintele, comandantul suprem al armatei, nu-l consultă ce tehnică militară trebuie cumpărată!

Dragnea, nou atac la Iohannis. E deranjat că președintele, comandantul suprem al armatei, nu-l consultă ce tehnică militară trebuie cumpărată! Într-un interviu pentru DCNews, Dragnea a lansat noi minciuni, insinuări și atacuri la adresa președintelui. Acreditând ideea că șeful statului, comandantul suprem al armatei, ar trebui să se consulte cu el la achiziția de tehnică militară. „E bine ca reprezentanti ai statului roman isi iau angajamente, dar este bine sa fie discutate in tara. S-ar putea ca cineva sa-si ia un angajament iar apoi sa constate ca tara nu poate. Nu e bine sa ne jucam cu asa ceva pentru imagini personale sau pentru a realiza niste intalniri. In campanie am fost singurul lider politic care a anunta ca vom pune in buget 2% pentru aparare”, a spus Infractorul.

Infractorul din Teleorman mai minte și că el a fost cu ideea alocării a doi la sută din PIB pentru înzestrarea armatei. Crede că lumea a uitat că președintele a refuzat să discute Bugetul în CSAT tocmai pentru că, în pofida angajamentelor oficiale semnate la Cotroceni cu toate partidele, Guvernul Grindeanu nu alocase sumele în Buget? 

Dragnea susține că relația cu Klaus Iohannis nu este una tocmai bună, pentru că se văd ”mai răruț, mai răruț” și a propus stabilirea unui calendar de întâlniri instituționale.

"E foarte bine ca foarte multi reprezentanti ai statului romani isi iau angajamente, e bine ca acestea sa fie discutate in tara. Pentru ca s-ar putea vreodata in viata asta cineva sa isi ia un angajament si apoi sa constate ca tara nu poate, sau ca tara si-a luat alt angajament cat a fost plecat. Eu cred ca cu astfel de teme de magnitudine uriasa nu este bine sa ne jucam. Eu va aduc aminte ca in campania am fost singurul lider politic care a anuntat ca vom prevede in bugetul national 2% din PIB din Aparare si am fost si cel care a intors proiectul de buget, impreuna cu premierul Grindeanu. In ceea ce priveste achizitia de tehnica militara - doar obiective principale cresterea nivelului de aparare al Romaniei si in egala masura dezovltarea industriei de aparare a Romaniei. O mare parte din tehnica militara de care are nevoie tara noastra sa fie produsa in Romania, cu producatorii care vroiau sa ne vanda. S-a discutat cu aproape toti, este foarte buna dar vrem sa o producem aici, in joint venture. Majoritatea au acceptat, nu sunt negocieri usoare.

Eu aici am o singura problema, noi - eu, presedintele Camere Deputatilor si premierul Grindeanu, am aflat din presa ca Romania vrea sa ia rachete Patriot. Ne-am sunat si ne intrebam unul pe altul cand s-a decis asta. L-am sunat amandoi pe minsitrul Apararii care ne-a spus ca a iesit cu informatia asta dl general Ciuca, el a spus ca a iesit nu stiu care secretar de stat" a declarat Dragnea, afirmand ca si acest lucru a fost un factor care a dus la schimbarea lui Gabriel Les din functia de ministru al Apararii.

"Nu inseamna ca rachetele Patriot nu sunt importante pentru Romania si dorim sa le achizitionam. Dar nu se face asa. Ceea ce am discutat si cu presedintele Iohannis, si eu si dl Tudose i-am spus ca nu putem sa achizitionam aceste baterii dand toti banii odata. Cred ca Romania merita un tratament aparte in aceasta situatie. Romaniei ii poate fi acceptata solicitarea de a face plata intr-o perioada rezonabila de ani" a mai spus Dragnea.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis