VIDEO Dragnea: Nu a existat în ultimii ani nicio acțiune a mea, a PSD sau a Guvernului împotriva sistemului judiciar. Fraților, cât de imbecili îi crede ăsta pe români?

VIDEO Dragnea: Nu a existat în ultimii ani nicio acțiune a mea, a PSD sau a Guvernului împotriva sistemului judiciar. Fraților, cât de imbecili îi crede ăsta pe români?

Dragnea: Nu a existat în ultimii ani nicio acțiune a mea, a PSD sau a Guvernului împotriva sistemului judiciar. Fraților, cât de imbecili îi crede ăsta pe români? Presedintele Camerei Deputatilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat joi, dupa intalnirea pe care a avut-o cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, ca nu a existat vreo actiune a sa, a partidului sau a guvernului PSD impotriva sistemului judiciar, sau care sa stirbeasca independenta justitiei. 

Întrebat dacă Timmermans a pomenit de faptul că ar avea o senzație de confruntare între Parlament și sistemul justiției, Liviu Dragnea a spus:

"Mi-a zis și mie despre această senzație și i-am spus că dacă dumnealui sau doamna Cristea, care era prezentă la masă, poate spune despre vreo acțiune a mea, despre vreo acțiune a Guvernului îndreptată împotriva sistemului judiciar sau împotriva unei instituții din sistemul judiciar, aștept cu mare drag să-mi spună. Din partea noastră, din partea mea personal, nu a existat în ultimii ani niciun fel de acțiune împotriva sistemului judiciar. Dacă vom discuta în continuare pe senzații și pe percepții, atunci nu o să fie bine și nu o să putem să mergem mai departe în ritmul și în atingerea obiectivului pe care îl dorim cu toții. Din partea noastră nu există niciun fel de râcă sau scandal cu sistemul judiciar". 

"Insa nici eu, nici Guvernul nu putem opri critici care pot veni din alte parti - jurnalisti, cetateni... Dar din partea mea, a Guvernului, a partidului, nu exista in mod structural asemenea atitudine", a insistat el.

Dragnea a sustinut ca nu a discutat cu Frans Timmermans despre sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Nu, nu am discutat. Am inteles ca a discutat despre acest lucru cu dl Tariceanu. (...) Am vorbit despre ministrul Justitiei, am spus ca este un om pe care il apreciez foarte mult", a precizat Dragnea.

 "Eu am spus că îmi doresc ca pe viitor orice percepție de genul acesta să fie trecută în planul concretului și să discutăm despre un caz anume, dar altfel nu. Dacă vor apărea situații de genul acesta, să fie ceva concret. Din partea mea sau a partidului nu există o astfel de atitudine", a mai spus Dragnea. 

Președintele PSD și al Camerei Deputaților a declarat că a discutat cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre legile justiției, despre ridicarea MCV, dar și despre modificiarea Codurilor Penale din România.

”Am discutat despre legile justiției. De asemenea, am discutat despre amendamentele depuse de către CSM și asociațiile de magistrați, despre verificara acestora de către Curtea Constituțională. Am discutat despre codurile Penale și am spus că sunt 3 motive principale pentru care vom continua discuțiile pe acestea: două Directive ale UE, deciziile Curții Constituționale și recomandările Comisiei de la Veneția.

Am discutat despre MCV și i-am spus că din partea noastră există dorința ca acest Mecanism de Cooperare și Verificare trebuie ridicat cât mai rapid și noi suntem, dar am spus că trebuie îndeplinite două condiții: obiectivele din MCV să nu mai fie într-o permanentă schimbare și să fie luate în considerare progresele înregistrate de România”, a adăugat Liviu Dragnea.

Întrebat de ce crede că a venit Timmermans în România, Liviu Dragnea a spus că "Oricine vine în România are curiozități pentru că e o țară foarte frumoasă și în fiecare zi se întâmplă lucruri. Eu cred că a venit animat de gânduri bune, în sensul de a lămuri anumite aspecte care generau controverse și cred că unul dintre principalele obiective a fost să poată să stabilească un diaglog real și efectiv și direct".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...