VIDEO După ce le-au măcelărit blindatele, când a venit noaptea, ucrainenii s-au dus și au furat și tancul pe care rușii montaseră niște dispozitive sofisticate...

VIDEO După ce le-au măcelărit blindatele, când a venit noaptea, ucrainenii s-au dus și au furat și tancul pe care rușii montaseră niște dispozitive sofisticate...

Soldații din două brigăzi ucrainene au respins o coloană de blindate rusească ce încerca un asalt lângă satul Terny, pe frontul din Kremina, apoi s-au dus și au furat un tanc pe care rușii improvizaseră un masiv dispozitiv electronic anti-drone, potrivit unor informații din unitățile ucrainene și imaginilor apărute online.

Echipamente de război electronic legate de ruși pe un tancFoto: Captura Telegraph

Brigada Azov a armatei ucrainene a postat pe X un clip ce ar arăta un asalt eșuat al rușilor lângă Terny, în urma căruia inamicii ar fi pierdut 11 vehicule.

„Serviciile de informații au reperat un grup de blindate rusești. Acesta se îndrepta spre pozițiile Forțelor de Apărare din sectorul Kremina. Soldații Brigăzii 12 Azov și ai Brigăzii 95 de Asalt Aerian au distrus coloana inamică. Trupele și echipajele vehiculelor inamice au fugit, abandonându-și echipamentele de luptă”, spune sursa citată.

Mai mult, ulterior, după căderea nopții, un echipaj de tanchiști ucraineni s-a furișat la locul unde își abandonaseră rușii vehiculele și au furat un tanc T72 ce încă mai putea fi condus.

Potrivit contului de X OSINTtechnical ucrainenii au recuperat un tanc pe turela căruia rușii legaseră un morman de echipamente electronice cu speranța de a combate pericolul dronelor inamice.

Imagini postate pe Telegram și X au arătat că rușii puseseră pe un palet așezat de tanc antene, diferite sisteme de bruiaj și multe baterii pentru aceste echipamente electronice.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat