VIDEO După patru explozii, un prototip al rachetei Starship, dezvoltat de SpaceX, a reuşit să aterizeze în condiţii de siguranţă

VIDEO După patru explozii, un prototip al rachetei Starship, dezvoltat de SpaceX, a reuşit să aterizeze în condiţii de siguranţă

Un prototip al rachetei gigantice Starship, dezvoltată de SpaceX, ale cărui patru zboruri precedente s-au încheiat prin explozii impresionante, a reuşit miercuri să aterizeze în condiţii de siguranţă la punct fix, a confirmat CEO-ul acestei companii private americane, Elon Musk, citat de AFP.

"Aterizare nominală pentru Starship!", a scris el pe Twitter, ceea înseamnă în vocabularul spaţial că manevra s-a desfăşurat fără probleme.



Câteva flăcări au putut fi totuşi văzute la baza rachetei la puţin timp după aterizare, conform transmisiunii video a companiei SpaceX, însă ele au fost stinse cu ajutorul unor tunuri cu apă, câteva minute mai târziu.

Astfel de flăcări "nu sunt neobişnuite", ţinând cont de masa de carburant utilizată de acea rachetă uriaşă ce are o înălţime de 50 de metri, a explicat un comentator al SpaceX în timpul transmisiunii video în direct, John Insprucker.

Prototipul, denumit SN15 - abreviere pentru "Serial Number 15" -, a decolat pe verticală, graţie celor trei motoare ale sale, din Boca Chica, o localitate din statul american Texas, iar vehiculul spaţial s-a înclinat apoi pentru a se plasa în poziţie orizontală în aer.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...