VIDEO După patru explozii, un prototip al rachetei Starship, dezvoltat de SpaceX, a reuşit să aterizeze în condiţii de siguranţă

VIDEO După patru explozii, un prototip al rachetei Starship, dezvoltat de SpaceX, a reuşit să aterizeze în condiţii de siguranţă

Un prototip al rachetei gigantice Starship, dezvoltată de SpaceX, ale cărui patru zboruri precedente s-au încheiat prin explozii impresionante, a reuşit miercuri să aterizeze în condiţii de siguranţă la punct fix, a confirmat CEO-ul acestei companii private americane, Elon Musk, citat de AFP.

"Aterizare nominală pentru Starship!", a scris el pe Twitter, ceea înseamnă în vocabularul spaţial că manevra s-a desfăşurat fără probleme.

 Câteva flăcări au putut fi totuşi văzute la baza rachetei la puţin timp după aterizare, conform transmisiunii video a companiei SpaceX, însă ele au fost stinse cu ajutorul unor tunuri cu apă, câteva minute mai târziu.

Astfel de flăcări "nu sunt neobişnuite", ţinând cont de masa de carburant utilizată de acea rachetă uriaşă ce are o înălţime de 50 de metri, a explicat un comentator al SpaceX în timpul transmisiunii video în direct, John Insprucker.

Prototipul, denumit SN15 - abreviere pentru "Serial Number 15" -, a decolat pe verticală, graţie celor trei motoare ale sale, din Boca Chica, o localitate din statul american Texas, iar vehiculul spaţial s-a înclinat apoi pentru a se plasa în poziţie orizontală în aer.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

2 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc

3 Fotografia asta a strâns 2,3 milioane de aprecieri în doar 15 ore

4 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

5 Amănunte picante despre firma pe care Clotilde Armand a adus-o în locul Romprest