VIDEO E iluzie optică, nu e Udrea! E patroana Catena, la o nouă rundă de cumpărături...

VIDEO E iluzie optică, nu e Udrea! E patroana Catena, la o nouă rundă de cumpărături...

E iluzie optică, nu e Udrea! E patroana Catena, la o nouă rundă de cumpărături...

„Mama Catena”, cum mai este cunoscută Anca Vlad, cea mai bogată femeie din România, deținătoarea și practic creierul din spatele Grupului Fildas Catena, cu afaceri anuale de peste un miliard de euro, a fost fotografiată recent de fotoreporterii mediaflux.ro într-o apariție rară în public.

Cu o avere estimată de Top 300 Capital la 660-700 de milioane de euro, cunoscutul om de afaceri se află în lista celor mai bogați 10 români de ani de zile, deținând cel mai mare imperiu de pe piața autohtonă de retail farmaceutic, care cuprinde rețeaua de farmacii Catena, cu peste 6.500 de angajați, și compania de distribuție de medicamente Fildas Trading cu peste 1.800 de angajați, practic cel mai mare angajator din domeniul farmaceutic din țara noastră. Ultimele informații arată că rețeaua de farmacii Catena numără peste 900 de unități, iar Fildas Trading are 15 centre logistice pentru depozitarea și distribuția de produse farmaceutice.

„Mama Catena”, cumpărături de lux

Fotoreporterii mediaflux.ro au obținut o serie de imagini inedite cu Anca Vlad în timp ce a achiziționat un cadou generos de la magazinul Burberry, de pe Calea Victoriei, unul din brandurile cu adevărat de lux care are flagship store în România. Cu toate că nu știm ce se află în punga respectivă, și am avea nevoie de o clarvăzătoare să ne spună exact ce a achiziționat, trebuie precizat că astfel de produse costă, în medie, câteva mii sau chiar zeci de mii de euro bune.

Imediat ce a intrat în câmpul vizual al șoferului personal, acesta s-a dat imediat jos din elegantul Bentley care o poartă peste tot prin oraș și a ajutat-o cu cadoul pe care l-a luat cu grijă și l-a pus în portbagajul mașinii, unde se mai afla și un imens buchet de trandafiri.

Presupunerea noastră este că „Mama Catena” a cumpărat pe fugă un cadou unei persoane dragi și, ținând cont de averea pe care o deține, acesta nu putea să nu fie unul de lux, ales cu grijă și foarte mare atenție.

Nu doar mașina scumpă și importanța cadoului achiziționat au atras atenția fotoreporterilor MediaFlux, ci și grija de care a dat dovadă șoferul care a ajutat-o imediat, demonstrând cât de loiali îi sunt oamenii din jurul său. Cu eleganța de care a dat dovadă o viață întreagă, „Mama Catena” i-a dat lucrurile pe care le ținea în mână pentru a fi depozitate și s-a urcat în mașină. Șoferul și-a continuat apoi călătoria prin București.

Ulterior, pe drum, Anca Vlad a deschis geamul de pe partea sa, probabil pentru a se bucura de aerul cald din aceste zile de martie, și a început să vorbească la telefon, vizibil preocupată de conversație. Ulterior, șoferul despre care povestim a fost schimbat de o altă persoană, probabil acesta terminându-și programul de lucru pentru cea mai bogată femeie din România. Un lucru este sigur, „Mama Catena” pare să aibă un șofer disponibil 24 din 24 de ore.

Anca Vlad, secretul unei femei cu adevărat de succes

Potrivit informațiilor oferite pe site-ul personal , Anca Vlad a absolvit liceul „C.A. Rosetti” din București – cu predare în limba engleză, iar în clasa a XI-a și-a descoperit o nouă pasiune: economia. Profesoară care-i preda această materie a îndrumat-o să urmeze o facultate de specialitate, iar în 1976 intră la Academia de Studii Economice – secția Relații Economice Internaționale.

„În timpul liber și în concedii lucrăm că traducător la conferințe internaționale și apoi că organizator de evenimente pentru Camera de Comerț și Industrie a României. Așa am cunoscut oameni de la multe companii internaționale de medicamente, chimia fiind specialitatea mea de traducător.”, a povestit Anca Vlad pe site-ul său.

Cariera a început să și-o construiască încă de la terminarea facultății. Pentru că stăpânea foarte bine limba engleză, lucra și în calitate de ghid și traducător. În 1980, datorită rezultatelor obținute pe parcursul anilor și la examenul de diplomă, primește o repartiție în București, la o companie din industria lemnului – actualul Silvarom.

Experiență profesională dobândită în cei șapte ani de zile, cât a lucrat în exportul de mobilă – domeniu în care a evoluat până la funcția de coordonator al activității de export produse din lemn și mobilă, avea să o ajute pe Anca Vlad în următorii pași din viață să ulterioară de antreprenor.

„Un prim mentor în carieră mea a fost Andrei Menhardt, directorul meu de atunci al Silvarom”, susține Anca Vlad.

În 1987, s-a ivit o oportunitate pentru a lucra la Camera de Comerț a României, că director de țară pentru o mare companie străină – SmithKline Beecham Pharmaceuticals, din Anglia. A utilizat această șansă care a pus-o pe orbită marketingului internațional.

Odată cu apariția Decretului 54, primul act normativ care permitea, după Revoluție, înființarea unei firme private, Anca Vlad decide să părăsească sectorul de stat. Și-a înființat mai întâi un birou de marketing care avea că obiect de activitate prestarea serviciilor de consultanță. Cel dintâi client avea să vină după șase luni. „S-a întâmplat să fie un reprezentant al unei companii străine pentru care lucrasem. După un timp, când am simțit că există nevoia în piață, am hotărât să înființez o societate comercială care să facă distribuție de produse farmaceutice atât umane, cât și veterinare, dar și de produse cosmetice.”

Așa a apărut compania Fildas. S-a început cu o cifra de afaceri de 1,5 milioane de dolari, în 1991, iar pe atunci firma avea șapte angajați. În 1993, a luat ființă Fildas Trading SRL.

În prezent, Fildas a ajuns la o cifra de afaceri de peste 1 miliard de euro, iar compania are peste 1800 de angajați, fiind liderul pieței de distribuție farmaceutică din România.

În 1999, a fost creată și partea de retail, prin achiziția unei companii care deținea o rețea de 30 de farmacii și un depozit la Pitești. Ulterior, reinvestind aproape integral profiturile în dezvoltare, s-a ajuns la o rețea de sute de farmacii în toată țară, sub brandul Catena. Catena are în prezent 900 de unități și 6.500 de angajați, fiind lider în retailul farma românesc.

De asemenea, Fundația Fildas Art reprezintă o extindere a conceptului de sănătate și frumusețe spre echilibru, armonie cu ține însuți și cu restul lumii, prin cultură și implicare socială. În ceea ce privește susținerea unor proiecte, Anca Vlad apreciază efortul echipelor de la Salvați Copiii România, Light into Europe, Ovidiu Ro, Hospice Casă Speranței și Fundația Renașterea, fiind recunoscută drept un mare filantrop.

Anca Vlad este de asemenea vicepreședinte al Asociației Family Business Network România și membru în Boardul European Family Businesses, asociație cu sediul la Bruxelles. Totuși, nu în ultimul rând, după cum o spunea chiar ea, bucuriile sunt date de familie, iar cea mai mare realizare fiind cei doi copii, Alexandru și Catrinel, cu care formează o echipa curajoasă ce dezvoltă business început acum trei decenii zi de zi.
Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Mama fetei de 12 ani găsită moartă într-o canapea din București a fost prinsă în Spania / Decesul fetei s-ar fi produs în luna aprilie, prin …

2 Igor Girkin enumeră cele 3 motive pentru care distrugerea barajului Nova Kahovka va fi fatală pentru Rusia

3 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

4 VIDEO Primele imagini arată un dezastru! Apele din barajul Nova Kakhovka au ajuns deja în orașul Herson

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka